30 juli 2020

Nieuw product: Duitse NLdigital Voorwaarden

CONTRACTEN EN VOORWAARDEN
NLdigital Voorwaarden

In maart van dit jaar lanceerden we onze nieuwe Standaard algemene voorwaarden in het Nederlands en Engels. Ruim 10% van onze leden gaf vervolgens aan dat zij meerwaarde zien in een Duitse versie van de NLdigital Voorwaarden. Deze zijn vanaf vandaag beschikbaar.

De Duitse variant is voor leden gratis te downloaden in het ledenportal. Niet-leden kunnen deze variant tegen betaling aanschaffen.

Wanneer kun je deze voorwaarden gebruiken?

Nederlandse IT-leveranciers kunnen vertalingen van de NLdigital voorwaarden gebruiken om taalbarrières met klanten te overbruggen. De vertalingen worden niet gecheckt naar buitenlands recht. De Duitse vertaling is dan ook niet bedoeld voor gebruik door in Duitsland gevestigde leveranciers.

Gebruik je de voorwaarden voor een klant in Duitsland? Dan is het aan te raden om los van de voorwaarden nog een keer extra te bevestigen dat op de overeenkomst Nederlands recht van toepassing is, bijvoorbeeld in je offerte of overeenkomst.

Waarom heb je algemene voorwaarden nodig?

Als ICT-leverancier is het belangrijk goede afspraken te maken met opdrachtgevers. Om te voorkomen dat bedrijven bij het opstellen van de afspraken met hun klanten elke keer opnieuw het wiel moeten uitvinden, biedt NLdigital standaard algemene voorwaarden aan: de NLdigital Voorwaarden. Een verzameling aan spelregels die helpt met het verdelen van verantwoordelijkheden en risico’s.

Producten afgestemd op leden

We verbeteren onze dienstverlening doorlopend op basis van wensen en behoeftes van leden. Zo ook bij de ontwikkeling van de Duitse NLdigital Voorwaarden: een aantal leden gaf aan zaken te doen met Duitse klanten en onze Standaard algemene voorwaarden te willen gebruiken. Vervolgens deden we een uitvraag onder al onze leden, waaruit bleek dat ruim 10% een Duitse vertaling eveneens zouden gebruiken.

Ben je lid van NLdigital en heb jij ook ideeën om onze producten en diensten te verbeteren? We horen graag van je!