10 oktober 2019

Doe mee: benchmarkonderzoek beloningen voor onze software-leden

SOFTWARE

Meerdere software-leden hebben de wens uitgesproken om gezamenlijk een benchmarkonderzoek op te zetten rondom beloningen van hun personeel. Met partner en hr-adviesbureau Human Capital Group starten we dit jaar een pilot op.  Ook deelnemen? Neem contact met ons op.

De arbeidsmarkt verandert. Functies, rollen en taken wijzigen continue. Met actuele informatie stel je beter vast of je nog steeds die aantrekkelijke werkgever bent. Bied de juiste beloningsoplossingen aan je medewerkers, met grip op de loonkosten en het HR-beleid. Onze leden gaven aan meerwaarde te zien in een benchmark tussen IT-bedrijven onderling, in plaats van een vergelijking door alle sectoren heen. Door deel te nemen aan het IT Beloningsonderzoek blijf je daardoor beter op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen.

We doen het onderzoek in samenwerking met Human Capital Group, een hr-adviesbureau met ruime ervaring in het uitvoeren van dit soort benchmarks. Het is een betaalde dienstverlening, waarbij het tarief afhankelijk is van het aantal medewerkers. Het onderzoek is zowel open voor leden als niet-leden van NLdigital, met korting voor onze leden (circa 20% korting). We willen de resultaten van het onderzoek in maart 2020 gereed hebben.

We doen nu een inventarisatieronde om te kijken wie er willen deelnemen en hebben inmiddels 15 geïnteresseerde bedrijven gevonden. De eerste bedrijven hebben al een testfase doorlopen die goed is bevallen. De representativiteit van de geïnteresseerden is goed, met een variatie in grootte, regio en type activiteiten.

Ook deelnemen? Neem dan contact op met Else van Nieuwkerk (hoofd ledenzaken):