Digitale sector ondertekent Klimaatakkoord

NLdigital heeft namens de digitale sector het Klimaatakkoord ondertekend. We onderkennen de urgentie van het klimaatprobleem en beloven dit uit te dragen en onze verantwoordelijkheid te nemen in de uitvoering van het akkoord. Lotte de Bruijn, directeur van NLdigital, zette in het bijzijn van Ed Nijpels haar handtekening onder een brief waarin we onze steun aan het akkoord bekrachtigen.

Klimaatneutraal in 2030

De betrokkenheid van de digitale sector bij het Klimaatakkoord is tweeledig. In de eerste plaats zet de sector zich al jaren in om zichzelf te verduurzamen. “We hebben de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn,” zegt Lotte de Bruijn. “We zijn erin geslaagd om ons energieverbruik los te koppelen van de exponentiële groei van data. Daarnaast is de energie die we gebruiken grotendeels afkomstig uit duurzame bronnen.”

Versnellen van transitie in andere sectoren

Daarnaast speelt digitale technologie een grote rol in het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen in andere sectoren. Lotte de Bruijn: “De grote transities van digitalisering, energievoorziening en circulariteit komen in onze sector dagelijks samen.” In alle domeinen van het Klimaatakkoord liggen grote kansen voor meer energie-efficiency met behulp van digitale technologie. In de industrie, gebouwde omgeving, mobiliteit en de landbouw en ook in het toekomstige energiesysteem zal digitalisering een grote rol spelen. “Nu de uitvoeringsfase van het Klimaatakkoord aanbreekt wordt het echt interessant, “ zegt De Bruijn. “De bedrijven in onze sector staan te popelen om innovatieve oplossingen aan te dragen en te helpen implementeren in andere sectoren.”

Lees hier de formele brief waarin NLdigital haar steun aan het Klimaatakkoord bevestigt.


Deel via:

Het laatste nieuws

Nieuwe Ethische Code AI gelanceerd: ‘Meer dan alleen principes’

In een tijd waarin AI de potentie heeft om maatschappelijke en economische vraagstukken op te lossen, is het van essentieel belang dat deze innovaties verantwoord plaatsvinden. De Ethische Code AI helpt hierbij.
Avg & privacy

Bijna 10.000 nieuwe ICT-talenten opgeleid via CA-ICT

Via opleidingsfonds CA-ICT steunen en organiseren wij projecten voor om- en bijscholing voor de ICT-sector. Er zijn mooie resultaten behaald met scholingsprojecten.
Opleiding & arbeidsmarkt

Het belang van innovatief aanbesteden: een stap naar een succesvolle digitale overheid

Op 28 maart organiseerde NLdigital in samenwerking met Digicampus een bijeenkomst die de urgentie en impact van innovatief aanbesteden benadrukte.
Samenwerken met de overheid

Rapport: ICT Markttoets Content Services Platform voor BZK

Eind februari organiseerde NLdigital een ICT Markttoets over een nieuw Content Services Platform (CSP). Dit in opdracht van het ministerie van BZK voor het programma Beter Samen Werken. Het rapport is vanaf nu beschikbaar.
Samenwerken met de overheid

Noodkreet bedrijfsleven en kennisorganisaties: sloop van innovatieklimaat dreigt

Het innovatie- en ondernemersklimaat staat onder druk in Nederland. Dit stelt een grote groep van bedrijven en kennisorganisaties. Zij uiten hun zorgen over de innovatiekracht en het verdienvermogen van Nederland in een brandbrief.
Politiek & wetgeving