Digitale sector ondersteunt Nederlands bedrijfsleven tijdens Coronavirus

Het aantal medewerkers dat thuis werkt is sinds de uitbraak van het Coronavirus sterk gestegen. Nu de maatregelen voor heel Nederland verder worden aangescherpt is de verwachting dat deze lijn doorzet. Bedrijven in de digitale sector doen wat zij kunnen om te zorgen dat het Nederlands bedrijfsleven kan blijven doorwerken.

Eerder deze week werd inwoners van Brabant gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken. Tijdens de persconferentie van 12 maart breidde premier Rutte dit verzoek uit tot de rest van Nederland. Lotte de Bruijn, directeur van NLdigital: “Als digitale sector kunnen we een aanzienlijke bijdrage leveren in deze onzekere tijden. Uit navraag onder onze leden blijkt dat een groot deel van hen zelfs hun diensten gratis beschikbaar stelt, zodat iedereen gebruik kan maken van de technische mogelijkheden bijvoorbeeld om thuis online samen te werken of deel te nemen aan meetings en events.”

Sector volgt RIVM-adviezen

De Bruijn: “Veel van onze leden hebben inmiddels een pandemie-protocol in werking gesteld en houden de adviezen van het RIVM in de gaten. Zo worden bij diverse leden de serviceteams al afwisselend thuis en op locatie aan het werk gezet, en wordt aan medewerkers gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken. Juist omdat een groot deel van de Nederlandse economie meer dan ooit rust op digitale oplossingen en infrastructuur, is het van belang dat de medewerkers in onze sector aan de slag kunnen blijven.”

Capaciteit infrastructuur is geborgd

De Bruijn: “De huidige stijging van het aantal thuiswerkers zorgt natuurlijk voor een stijging van internetgebruik. Dat gebruik past binnen de capaciteit van de huidige netwerken, en is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de feestdagen. In die periodes loggen ook meer mensen dan gemiddeld vanuit huis in op een netwerk. De netwerken zijn zo gebouwd, dat ze voldoende capaciteit én reservecapaciteit hebben.”

In contact met de branchevereniging

NLdigital host regelmatig workshops en evenementen. Deze evenement worden zoveel mogelijk online gehouden of verplaatst. De adviezen van het RIVM en het kabinet zijn leidend.

 

Omdat medewerkers van het bureau vanwege de nieuwste maatregelen zelf thuiswerken, vragen wij u om bij vragen in principe contact op te nemen via info@nldigital.nl en bij uitzondering te bellen naar 0348 – 49 36 36.


Deel via:

Het laatste nieuws

Bijna 10.000 nieuwe ICT-talenten opgeleid via CA-ICT

Via opleidingsfonds CA-ICT steunen en organiseren wij projecten voor om- en bijscholing voor de ICT-sector. Er zijn mooie resultaten behaald met scholingsprojecten.
Opleiding & arbeidsmarkt

Het belang van innovatief aanbesteden: een stap naar een succesvolle digitale overheid

Op 28 maart organiseerde NLdigital in samenwerking met Digicampus een bijeenkomst die de urgentie en impact van innovatief aanbesteden benadrukte.
Samenwerken met de overheid

Rapport: ICT Markttoets Content Services Platform voor BZK

Eind februari organiseerde NLdigital een ICT Markttoets over een nieuw Content Services Platform (CSP). Dit in opdracht van het ministerie van BZK voor het programma Beter Samen Werken. Het rapport is vanaf nu beschikbaar.
Samenwerken met de overheid

Noodkreet bedrijfsleven en kennisorganisaties: sloop van innovatieklimaat dreigt

Het innovatie- en ondernemersklimaat staat onder druk in Nederland. Dit stelt een grote groep van bedrijven en kennisorganisaties. Zij uiten hun zorgen over de innovatiekracht en het verdienvermogen van Nederland in een brandbrief.
Politiek & wetgeving

Implementatie NIS2-richtlijn uitgesteld: dit betekent het voor jou

De Nederlandse overheid is niet op tijd klaar met de implementatie van de NIS2-richtlijn. Benieuwd wat dit voor jouw bedrijf betekent?
Cybersecurity