22 augustus 2022

Data Pro: AP geeft half jaar uitstel voor goedkeuring toezichthoudend orgaan

In 2017 heeft NLdigital samen met haar leden de Data Pro Code ontwikkeld: een concrete invulling van de eisen van de Avg. Deze gedragscode is in 2020 goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), met als voorwaarde dat we uiterlijk 27 augustus 2022 een geaccrediteerd, onafhankelijk, toezichthoudend orgaan hebben. De AP heeft ons hiervoor deze week een half jaar uitstel gegeven. De nieuwe deadline is 10 maart 2023.

Beoordeling door de AP

Voor de oprichting van het toezichthoudend orgaan zijn we een samenwerking aangegaan met SCOPE Europe. SCOPE Europe is in Europa al geaccrediteerd als toezichthoudend orgaan voor onder andere de EU Cloud CoC. De AP moet onze samenwerking met SCOPE Europe nog goedkeuren.

SCOPE Europe volgt momenteel de procedures om een geaccrediteerd toezichthoudend orgaan voor de Data Pro Code te worden. We houden je op de hoogte!

Heb je vragen?

Heb je een vraag over dit bericht? Neem dan contact op met Ineke Reus (productmanager Data Pro) via inekereus@nldigital.nl of 06 415 795 79. Wil je meer weten over SCOPE Europe? Kijk dan op https://scope-europe.eu.