25 maart 2019

Challenge: help mee voedselverspilling te verminderen met digitale tools

Jaarlijks verspillen we in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton voedsel. Dat is omgerekend 150 kilo per persoon! Er valt dus nog een hoop te verbeteren aan de efficiency binnen de voedselketen. En wij, de digitale sector, hebben daarvoor de juiste tools en expertise in huis. Daarom organiseren Nederland ICT en Wageningen University & Research (WUR) in samenwerking met SamenTegenVoedselverspilling een Challenge.

We willen daarmee een bijdrage leveren aan de doelstellingen van de Nederlandse Digitaliseringsstrategie van de overheid. Deze beleidsagenda benoemt de kansen van digitalisering voor een duurzame voedselvoorziening. Met de Challenge willen we nieuwe inzichten ophalen, nieuwe innovaties bevorderen en verschillende partijen bij elkaar brengen.

Heeft jouw bedrijf een oplossing in huis die bij kan dragen aan het verminderen van voedselverspilling? Of vind je het leuk om je met jouw bedrijf op deze uitdaging te storten? Schrijf je dan hieronder in!

De Challenge in het kort

De Challenge luidt: Hoe kan op verschillende plaatsen in de groenten- en fruitketen voedselverspilling ter waarde van minimaal duizend ton worden tegengegaan, door middel van de inzet van digitale technologie.

  • Je kunt je voorstellen indienen tot 1 juli
  • Op 15 juli maken we de winnaars bekend
  • De winnaar wordt gekoppeld aan een passende financierings- of subsidieregeling, zoals een voucher van €15.000.
  • Consortiumvorming wordt sterk aanbevolen, maar is geen harde eis. Nederland ICT en de WUR kunnen helpen met matchmaking.

Benodigde informatie:

 

Inschrijfformulier Challenge Voedselverspilling

  • Geef een onderbouwde inschatting.
  • Geef een korte toelichting.