14 november 2019

Als collectief aan de slag: mooi voorbeeld meerwaarde ledennetwerk NLdigital

AVG

Een van de ledennetwerken van NLdigital is het Leerplatform; bestaande uit opleiders in de ICT-sector, bedrijven die tools ontwikkelen voor leren of bedrijven die e-learningplatforms of leermethodieken ontwikkelen. Dit ledennetwerk heeft onlangs in samenwerking met de juristen van NLdigital een verwerkersovereenkomst opgesteld: een goed voorbeeld van de meerwaarde van zo’n collectief. 

De leden van het Leerplatform hebben als gemeenschappelijke deler hun primaire bedrijfsactiviteiten, het zijn namelijk ‘ICT’ opleiders in de huidige digitale wereld. Omdat de opdrachtgevers van deze leden bij een bepaalde ontwikkeling of opleidingsactiviteit vaak een soort van ‘One stop shop’ willen, is het zeer gebruikelijk dat deze opleiders onderling elkaars activiteiten meenemen in het aanbod naar de markt en dit wederverkopen.

Verwerkersovereenkomst

Regelmatig worden de leden door hun opdrachtgevers gevraagd aan te geven of de Avg-compliance ook geregeld is in die gevallen dat zij niet zelf, maar een derde partij inzetten voor het leveren van de ontwikkeling of opleidingsactiviteiten. Om dit goed te implementeren hebben de juristen van NLdigital in samenwerking met de leden van het Leerplatform een verwerkersovereenkomst opgesteld. Deze verwerkersovereenkomst wordt onderling gebruikt waarmee de vraag van de opdrachtgevers correct en positief beantwoord kan worden.

Een mooi voorbeeld van een collectief tussen de leden van het Leerplatform.

De leden van het Leerplatform die deze verwerkersovereenkomst onderling als eerste zullen implementeren zijn:

Over het NLdigital Leerplatform

Het Leerplatform van NLdigital heeft zo’n dertig leden en komt zes keer per jaar bij elkaar. Ze organiseren bijeenkomsten met onderwerpen als; klantsessies, marktontwikkelingen, overheid, wetgeving/kwaliteit of marktonderzoeken.

Interesse in deelname aan deze commissie?

Ben je werkzaam bij een bedrijf dat zich bezighoudt met ICT-opleidingen?

Meld je aan