6 april 2020

Aanvragen NOW-regeling vanaf vandaag mogelijk

Het Kabinet heeft onlangs een economisch noodpakket aangekondigd om banen en inkomens te beschermen. Een van de maatregelen is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die nu omzetverlies lijden, de NOW (tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid). Bedrijven die hiervoor in aanmerking komen kunnen vanaf vandaag een aanvraag doen bij het UWV.

Informatie over noodmaatregel

Onze samenwerkingspartner AWVN heeft afgelopen donderdag een webinar georganiseerd over de NOW om werkgevers over de regeling te informeren. Omdat uit onderzoek onder onze leden blijkt dat de meerderheid van de bedrijven verwacht op termijn steun nodig te hebben van de overheid om ontslag van personeel of zelfs faillissement te voorkomen, delen we aanvullende informatie.

Stappenplan aanvraagprocedure

Wil je als werkgever een aanvraag indienen om aanspraak te maken op de noodregeling? Via dit schema leidt AWVN je in tien overzichtelijke stappen door de aanvraagprocedure heen.

Liveblog

Op ons liveblog delen we updates over de impact van de coronacrisis op de digitale sector. We gaan daar ook in op vragen van leden en initiatieven vanuit de sector om te helpen.

Ga naar het liveblog