Weather Impact B.V.

Bedrijfsactiviteiten

Het team van Weather Impact bestaat uit hoogopgeleide professionals met veel praktijkkennis over weer, water en klimaat in binnen- en buitenland. We leveren consultancy diensten, zorgen voor operationele weersverwachtingen gericht op specifieke doelgroepen en werken met collega-bedrijven en instituten aan kennisoverdracht door middel van (online) cursussen en webinars gericht op waterbeheerders, rioleurs, planvormers, en professionals werkzaam in de landbouwsector.

Showcase

Cropmon project

In dit project is een informatiedienst ontwikkeld voor boeren, boerenorganisaties en andere belanghebbenden in Kenia. De CropMon-service biedt lokale informatie over (1) weersvoorspellingen, (2) de huidige gewasgroei en (3) hoe de gewasgroei kan worden beïnvloed door het aanpassen van de bedrijfsvoering (dmv een advies wanneer een boer bijvoorbeeld het beste kan zaaien, oogsten of kunstmest kan toepassen). Weather Impact levert voor deze dienst de weersvoorspellingen en monitort de actuele weersomstandigheden.

We hebben meer dan 190.000 boeren bereikt die wekelijks een SMS met het weerbericht en het advies ontvangen. De service wordt sinds 2020 voortgezet in samenwerking met één van de Cropmon partners.

Mobiele app in Myanmar

Weather Impact is partner in het G4AW-project MyVAS4Agri (Myanmar Mobile Value Added Services for Agriculture). Dit project heeft tot doel 850.000 boerenfamilies in Myanmar te bereiken met informatie en advies voor hun dagelijkse bedrijfsvoering. Via een mobiele applicatie “Htwet Toe” (wat een hogere opbrengst betekent) ontvangen boeren informatie over huidige en verwachte weersomstandigheden, eventuele waarschuwingen voor extreem weer en de kans op ziektes voor gewassen, marktprijzen van landbouwproducten en toegang tot opgeleid personeel om hun vragen te beantwoorden. Weather Impact is betrokken bij de ontwikkeling van weergerelateerde landbouwadviezen, seizoensvooruitzichten en weerwaarschuwingen. Verder is er een indicator voor de start van het regenseizoen ontwikkeld, waarmee boeren hun optimale plantdatum kunnen bepalen.

Categorieën

Leverancier van:

  • Advies en ondersteuning

Specialiteiten:

  • Communicatiediensten
  • Consultancy

Richt zich op:

  • Consumenten
  • MKB
  • Grote organisaties