Onze leden

Alle leden van NLdigital hebben een eigen organisatieprofielpagina. Op welk vlak zijn onze leden expert? Hoe kunnen zij jou ondersteunen? Als lidbedrijf kun je jouw organisatiepagina zelf beheren via het ledenportal.

Op zoek naar meer informatie over een specifiek bedrijf? Gebruik dan de zoekfunctie en klik op de logo’s voor een achterliggende pagina.

Bedrijfsactiviteiten:

Amazon Web Services (AWS) is 's werelds meest uitgebreide en breed geaccepteerde cloudplatform en biedt meer dan 200 volledig uitgeruste services van datacenters wereldwijd. Miljoenen klanten, waaronder de snelstgroeiende startups, grootste ondernemingen en toonaangevende overheidsinstanties, vertrouwen op AWS om hun infrastructuur aan te drijven, wendbaarder te worden en de kosten te verlagen. Leer meer over AWS in de publieke sector: https://aws.amazon.com/government-education/worldwide/benelux/

Showcases:

U bent uitgenodigd voor de AWS Public Sector Symposium Brussel op 28 maart 2023

De AWS Public Sector Symposium Brussel is terug. Verdiep uw cloudkennis en doe nieuwe vaardigheden op om oplossingen in de cloud te ontwerpen en te implementeren om uw missie te versnellen. Bezoek ons op 28 maart 2028 om echte verhalen te horen van klanten van AWS, ontdek hoe de cloud onze manier van werken en leven verandert en ontdek het nieuwste van AWS.

Schrijf je nu gratis in: https://aws.amazon.com/events/summits/brussels?trk=a5046075-198c-470b-8ed3-f6cb6dac6ab9&sc_channel=em

Radboud Universiteit bouwt Machine Learning-oplossingen voor medische beeldvorming op AWS

Industrie-uitdaging

Overbelaste ziekenhuizen hebben snelle, nauwkeurige medische beeldvorming nodig om patiënten die getroffen zijn door de COVID-19-pandemie snel te diagnosticeren en te behandelen. Veel faciliteiten hebben weinig radiologen in dienst en zware werkdruk draagt bij aan burn-out.

De oplossing van de Radboud Universiteit

"Wat we in de onderzoeksgemeenschap nodig hebben, is een geïntegreerde wereldwijde infrastructuur om machine learning-oplossingen te ontwikkelen", zegt Bram van Ginneken, hoogleraar medische beeldanalyse aan het Radboud Universitair Medisch Centrum. Van Ginneken houdt toezicht op Grand Challenge, een online platform voor end-to-end ontwikkeling van machine learning-oplossingen in biomedische beeldvorming.

Het team van Van Ginneken ontwikkelde CO-RADS, een snel en nauwkeurig scoresysteem om grote aantallen nieuwe patiënten te diagnosticeren met behulp van CT-longscans, wat leidde tot een toename van het aantal gebruikers van het Grand Challenge-platform. Om aan deze vraag te voldoen, heeft de Radboud Universiteit het Grand Challenge-platform volledig gemigreerd naar Amazon Web Services (AWS). Het platform maakt gebruik van verschillende AWS-services om een schaalbare omgeving te creëren voor het bouwen, testen en implementeren van algoritmen voor medische beeldvorming. Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), met versnelde overdracht, verzamelt gegevens van sites over de hele wereld en Amazon CloudFront laadt scans in een gebruiksvriendelijke browser met een latentie van minder dan 10 ms.

Voordelen van het gebruik van AWS

De veilige, schaalbare en gratis beschikbare, door AWS aangedreven Grand Challenge biedt de tools die nodig zijn voor het bouwen, trainen en implementeren van machine learning-modellen op grote schaal voor kritieke klinische toepassingen. Om het onderzoek naar het virus dat de COVID-19-pandemie veroorzaakt vooruit te helpen, heeft Grand Challenge de nieuwe functies van het platform gebruikt om een classificatie-uitdaging te lanceren die gebruikers aanmoedigt om algoritmen te ontwikkelen en in te dienen die zijn ontworpen om longafwijkingen beter te classificeren. "We gaan deze uitdaging aan met nauwe begeleiding van AWS", zegt van Ginneken. "En we roepen de machine learning-gemeenschap op om samen oplossingen te ontwikkelen die kunnen helpen bij het bestrijden van deze huidige crisis."

Over Radboud Universitair Medisch Centrum

Het Radboud Universitair Medisch Centrum is het academisch ziekenhuis van de Radboud Universiteit, een openbare onderzoeksinstelling in Nijmegen, Nederland.

Lees meer: https://aws.amazon.com/solutions/case-studies/radboud-university-medical-center/

KNMI: IT-infrastructuur project om gevaren in de lucht

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) is de Nederlandse nationale weerdienst en partner in het EUNADICS-AV-project, dat als doel heeft gegevens over gevaren in de lucht, zoals vulkaanuitbarstingen, gemakkelijk beschikbaar te maken voor luchtvaartmaatschappijen. Het KNMI gebruikt AWS Lambda om code uit te voeren voor het verwerken van atmosferische data en Amazon DynamoDB voor het opslaan van bestandsmetadata. Met behulp van Amazon Web Service (AWS) kon het KNMI binnen enkele weken een IT-infrastructuur lanceren om gevaren in de lucht aan te pakken.

"Met AWS kreeg het KNMI de steun van een cloudprovider die een enorme keuze aan out-of-the-box services met ondersteuning biedt. Ondanks dat we een klein IT-team hadden, hebben we in een kwestie van weken een schaalbare, robuust, veelzijdig, flexibele en agile weeroplossing gebouwd."

— Wim Som de Cerff, wetenschappelijk adviseur KNMI

Lees meer: https://aws.amazon.com/solutions/case-studies/knmi/

Categorieën

  Leverancier van:

  • Infrastructuur
 • Datacenter
 • Hostingprovider
 • Registrars
 • Beveiliging
 • Dataopslag
 • Cloud services platform (PaaS)
  • Advies en ondersteuning

  Maakt gebruik van technologieën:

 • Internet of Things
 • Artificial Intelligence
 • Machine learning
 • Blockchain
 • Digital Twins
 • Smart spaces / smart cities
 • Smart workspaces
 • Cloud computing
 • Edge computing
 • Quantum computing
 • Richt zich op:

  Richt zich op sector:

 • Geen sector specialisatie
 • Afzetmarkt(en):