Wat moet je weten over de NLdigital voorwaarden?

CONTRACTEN EN VOORWAARDEN

Onze juristen beantwoorden veel vragen over contracten en voorwaarden. De meestgestelde vragen zetten we voor je op een rij. In dit artikel meer over de NLdigital Voorwaarden.

Voor het laatst bijgewerkt in november 2020.

Wat zijn de NLdigital Voorwaarden?

De NLdigital Voorwaarden zijn algemene voorwaarden geschreven door NLdigital. Ze bevatten juridische spelregels voor de relatie tussen ICT-leveranciers en opdrachtgevers bij het leveren van ICT-producten en -diensten. De NLdigital Voorwaarden kan je gebruiken bij het leveren van diverse ICT-diensten en -producten, zoals ICT-consultancy, ‘SaaS’- oplossingen, levering van hardware en ontwikkeling van software en websites.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van algemene voorwaarden in het algemeen en de NLdigital Voorwaarden meer specifiek?

Een groot voordeel van het gebruik van algemene voorwaarden is dat je bij het sluiten van een contract niet steeds opnieuw hoeft te onderhandelen over de onderwerpen die in algemene voorwaarden staan opgenomen.

  • Gebruik je als ICT-leverancier de NLdigital Voorwaarden met jouw klanten? Dan ondervang je hiermee als ICT-leverancier verschillende zakelijke, financiële en juridische risico’s die zakendoen met zich meebrengt. Belangrijke onderwerpen, zoals aansprakelijkheid en intellectueel eigendom zijn geregeld.
  • Een ander groot voordeel is dat de NLdigital Voorwaarden kunnen rekenen op een breed draagvlak binnen de ICT-sector, ook bij afnemers, juist omdat er zoveel belangrijke onderwerpen in geregeld zijn.
  • De NLdigital Voorwaarden zijn up-to-date met wet- en regelgeving en gewijzigde dienstverlening in de ICT. Zo wordt er onder meer aandacht besteedt aan ‘scrum’ als ontwikkelmethodiek van software en is er een apart hoofdstuk gewijd aan ‘software als a service’.

Kan ik ook andere algemene voorwaarden gebruiken dan de NLdigital Voorwaarden?

Het is uiteraard mogelijk om als ICT-leverancier andere algemene voorwaarden te gebruiken dan de NLdigital Voorwaarden. Als ICT-leverancier kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om algemene voorwaarden te gebruiken die specifiek geschreven zijn voor jouw onderneming en de door jou te leveren ICT-producten en -diensten. Gebruik van de NLdigital Voorwaarden is niet verplicht. De juristen van NLdigital kunnen je ook assisteren bij het ‘customizen’ van andere algemene voorwaarden.

Meer lezen?

Advies en ondersteuning nodig?

Onze juristen geven onder meer advies en ondersteuning bij vraagstukken op het gebied van contracten en voorwaarden. NLdigital organiseert ook verschillende workshops en bijeenkomsten op dit gebied, waar leden van NLdigital kosteloos aan kunnen deelnemen. Ben je nog geen lid en wil je ook profiteren van deze en vele andere mogelijkheden van het lidmaatschap?

Bekijk de voordelen