Kennisbank


De overheid werkt momenteel hard aan het toekomstbestendig maken van de arbeidsmarkt. Er komen duidelijke regels voor flexibele arbeid, waaronder het werken met of als zzp’er(s). Onze HR-adviseur en jurist arbeidsrecht Martine van der Werf geeft je een update.
Wil je meer weten over het succesvol implementeren van een working-from-anywhere-beleid? Lees het artikel van Menno en Alexander, belastingadviseurs bij Mazars.
Het bieden van een veilige en gezonde werkomgeving start met het verkrijgen van inzicht in de risico’s. Een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) helpt je de arbeidsomstandigheden in je bedrijf te verbeteren. Maar wat is dit nu precies en hoe kan NLdigital je hierin ontzorgen?
De arbeidsmarkt is erg krap. Toch kan het gebeuren dat jij als werkgever een arbeidsovereenkomst wilt beëindigen. Martine van der Werf, onze jurist Arbeidsrecht, schreef voor jou een uitgebreid artikel met de mogelijkheden. Let op: laat je altijd adviseren.
‘In het Klimaatakkoord staat dat we één megaton CO2 moeten terugdringen vóór 2030’, vertelt Joris van lidbedrijf Fynch. Daarom moeten we vanaf 1 januari 2024 het woon-werk-verkeer en zakelijke verkeer van werknemers rapporteren.
Vanaf 1 augustus 2022 moet je je houden aan de regels van de EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Onze HR-adviseur Martine van der Werf zet de veranderingen voor je op een rij.
14% van de bedrijven in de digitale sector werkt met flexibele arbeidsvoorwaarden, blijkt uit het IT Beloningsonderzoek. Slim, want keuzevrijheid zorgt voor tevreden medewerkers.
Als organisatie ben je verplicht je werknemers een veilige werkomgeving te bieden. Onze HR-adviseur Lotte Romijn gaat in op de rol van een vertrouwenspersoon en ligt de belangrijkste aspecten toe.
Onze HR-adviseur geeft je een aantal tips waar op te letten met het voeren van beoordelingsgesprekken.
“Veel jonge, afgestudeerde tech-talenten zijn mensen die inhoudelijk veel van het vak houden. Het zijn niet de meest vooruitstrevende mensen die in allerlei commissies zitten, bestuursjaren doen of een exchange naar het buitenland”, vertelt Quincy Dalh van lidbedrijf Hello Mentor. Hoe zorg jij ervoor dat dit talent jou toch vindt? Lees de tips van Quincy en zijn collega Katharina.
De traditionele manier van het beoordelen van je medewerkers via een eenrichtingsverkeer gesprek is niet meer van deze tijd. Leg liever de focus op het ontwikkelen van de talenten van je medewerker. Adviseur Jacco van den Berg geeft je tips hoe je je medewerkers de regie kunt geven en zelf een meer coachende rol op je neemt.
Technologisch gezien kan je je medewerkers goed monitoren. Maar, mag het ook juridisch gezien? Onze jurist Henk Bethlehem praat jou bij.