Kennisbank


Als organisatie ontkom je er haast niet aan: het gebruiken van een arbeidsovereenkomst. Wist je dat er nog vaak fouten worden gemaakt in arbeidsovereenkomsten? Onze HR- adviseur Lotte Romijn deelt de vijf meest gemaakte fouten met je.
Elke maand presenteert een lidbedrijf van NLdigital haar projecten voor (meer) Diversiteit en Inclusie. Ericsson trapt af! Everth en Paula vertellen over de cijfers, delen succesvolle best practices en de plannen voor de komende jaren.
Frits Cox, CEO van lidbedrijf Act-in, vergeleek de arbeidsvoorwaarden van de functies binnen zijn bedrijf met die van andere bedrijven in de digitale sector. Met deze informatie heeft hij een nieuwe beloningsstructuur gemaakt. “Transparantie binnen de arbeidsvoorwaarden was het doel.” Lees hoe hij dit heeft aangepakt.
Je medewerkers zijn duurzaam inzetbaar als ze gezond, plezierig en productief kunnen werken. Zowel binnen jouw organisatie als daarbuiten. Tot het moment dat ze met pensioen gaan. Het werken aan duurzame inzetbaarheid doet de medewerker zelf, maar de werkgever kan dit natuurlijk wel stimuleren. Onze HR-adviseur Lotte Romijn geeft je vier tips over duurzame inzetbaarheid onderdeel maken van de werkweek.
Door de coronamaatregelen ervaart een groot aantal ict-bedrijven dat er minder innovatie en creativiteit is in de teams. En dit heeft volgens hen een negatieve invloed op de medewerkers. Lidbedrijf PQR denkt hier anders over: “Bij ons zijn er juist hele mooie dingen tot stand gekomen.” Lees hoe PQR creativiteit stimuleert, ook in coronatijd.
We doen tegenwoordig heel veel online. Ook solliciteren. Dit is niet altijd gemakkelijk, laten leden ons weten. Heb jij binnenkort een online sollicitatiegesprek? Onze HR-adviseur Lotte Romijn geeft je een aantal ideeën om je te onderscheiden.
Normaal gesproken mag je een vaste, belastingvrije reiskostenvergoeding doorbetalen tot 6 weken nadat het reisgedrag van een werknemer is veranderd. Maar, door de coronacrisis heeft de overheid een uitzondering gemaakt. Deze noodmaatregel zou op 1 januari 2021 stoppen, maar is verlengd tot 1 februari 2021 door de nieuwe lockdown. Onze HR-adviseur vertelt je graag meer over dit onderwerp.