Kennisbank


Vanaf een bepaald energieverbruik geldt voor bedrijven een energiebesparingsplicht om rendabele maatregelen te nemen. Deze verplichting is geactualiseerd per 1 juli 2023 en voor 1 december moeten deze bedrijven opnieuw aan de overheid rapporteren over de genomen maatregelen. Lees wat je moet doen.
‘In het Klimaatakkoord staat dat we één megaton CO2 moeten terugdringen vóór 2030’, vertelt Joris van lidbedrijf Fynch. Daarom moeten we vanaf 1 januari 2024 het woon-werk-verkeer en zakelijke verkeer van werknemers rapporteren.
Sinds 1 maart geeft Stichting OPEN invulling aan de wettelijke producentenverantwoordelijkheid voor e-waste. Jeroen van der Tang vertelt in een interview voor ITchannelPRO magazine over het eerste half jaar van Stichting OPEN en de gerapporteerde inzamelresultaten over 2020.
Nederlandse bedrijven hebben met de overheid afgesproken hoeveel energie ze tot 2020 gaan besparen. De uitgangspunten hiervoor staan in de energieconvenanten. De convenantperiode is nu voorbij en op 26 november informeerde staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK) de Tweede Kamer over de resultaten.
Veel sneller dan veel mensen dachten is vorige week het thuiswerkadvies vervallen. Als je anderhalve meter afstand kan houden, mag je weer met collega’s naar kantoor. Hoe gaat jouw bedrijf dit aanpakken? Houd je rekening met de positieve invloed van thuiswerken op het milieu? Laat je inspireren door de ervaringen van Microsoft.
Beheert jouw bedrijf dataservers? In je eigen kantoor of in een datacenter? Dan kan jij relatief makkelijk energie besparen zonder investering. Onze adviseur Duurzaamheid Jeroen van der Tang vertelt je meer.
NLdigital wil werken aan een klimaatneutrale sector in 2030. Een ambitieus doel dat we alleen kunnen halen door goed samen te werken en te innoveren in ons energieverbruik. Gelukkig is er een hoop om op voort te bouwen: de digitale sector is al jarenlang op allerlei manieren actief om te verduurzamen. We zetten in dit artikel alle feiten en cijfers op een rij.