Kennisbank


“Veel jonge, afgestudeerde tech-talenten zijn mensen die inhoudelijk veel van het vak houden. Het zijn niet de meest vooruitstrevende mensen die in allerlei commissies zitten, bestuursjaren doen of een exchange naar het buitenland”, vertelt Quincy Dalh van lidbedrijf Hello Mentor. Hoe zorg jij ervoor dat dit talent jou toch vindt? Lees de tips van Quincy en zijn collega Katharina.
Elke maand presenteert een lidbedrijf van NLdigital haar projecten voor (meer) Diversiteit en Inclusie. Ericsson trapt af! Everth en Paula vertellen over de cijfers, delen succesvolle best practices en de plannen voor de komende jaren.
Hoe maak je je bedrijf structureel diverser en inclusiever? We onderzochten het gedurende een jaar in de werkgroep Diversiteit & Inclusie en delen de 10 lessons learned.
In dit artikel het belang van rolmodellen. Voorbeelden van succesvolle vrouwen of minderheden die werken bij techbedrijven kunnen zorgen voor een meer diverse instroom. Hoe kun je als bedrijf rolmodellen ondersteunen? Bedrijven en experts delen praktische tips en best practices.
Dit artikel draait om het meetbaar maken van D&I voor een succesvol diversiteitsbeleid. Waarom is dat belangrijk en hoe pak je dit aan? Succesvolle techbedrijven en experts delen praktische tips en best practices.
Hoe creëer je betrokkenheid bij diversiteit en inclusie door de hele organisatie - ook bij mannelijke en witte collega's? Succesvolle techbedrijven en experts delen praktische tips en best practices.
De werkgroep Diversiteit & Inclusie onderzoekt gedurende een jaar hoe de overwegend mannelijke en witte digitale sector diverser en inclusiever kan worden. In dit artikel: het creëren van een familievriendelijke bedrijfscultuur.
Eerder stonden we stil bij inclusieve werving en selectie: hoe trek je divers en vrouwelijk talent aan? In dit artikel onderzoeken we hoe divers en vrouwelijke talent vervolgens bij het bedrijf blijft en tot wasdom komt.
Wat is inclusieve werving en selectie? Hoe richt je HR-beleid in om meer vrouwen en minderheden binnen te halen én te behouden? Succesvolle techbedrijven delen praktische tips en best practices.
Veel IT-bedrijven willen de diversiteit in hun organisatie vergroten. Een mooi en ambitieus doel. Maar waarom is meer diversiteit in de IT eigenlijk belangrijk? We geven zeven redenen.
Binnen de IT stromen minder vrouwen dan mannen door naar de top. Dit fenomeen staat bekend als de ‘lekkende pijplijn’. In dit artikel bespreken we de vijf belangrijkste oorzaken hiervoor.