Kennisbank


Als organisatie ontkom je er haast niet aan: het gebruiken van een arbeidsovereenkomst. Wist je dat er nog vaak fouten worden gemaakt in arbeidsovereenkomsten? Onze HR- adviseur Lotte Romijn deelt de vijf meest gemaakte fouten met je.
Als ICT-leverancier wil je aansprakelijkheid zoveel mogelijk voorkomen. Dat kan natuurlijk nooit helemaal, maar je kunt het wel zoveel mogelijk proberen tegen te gaan. Dat is niet alleen een kwestie van de juiste algemene voorwaarden gebruiken. Onze jurist Paula Hooyman deelt in deze blog waar je op moet letten.
Het aantal zzp’ers in Nederland stijgt gestaag. Ben je van plan om een zzp’er in te huren? Lees dan eerst de volgende tips van onze jurist Paula Hooyman.
Als ICT-leverancier is je software één van je belangrijkste bedrijfsmiddelen en bepaalt het grotendeels de waarde van je organisatie. Als je de rechten op je software niet goed hebt geregeld, kan dat voor grote problemen zorgen. Om dat te voorkomen, leggen we je hieronder de belangrijkste zaken rond software en auteursrechten uit.
Als je zakendoet met nieuwe klanten, heb je vaak meerdere overeenkomsten en/of bijlagen nodig. In welke volgorde zet je ze? Hoe zorg je ervoor dat het overzichtelijk blijft? En wat als je wilt afwijken van bepaalde bijlagen? Onze jurist Paula Hooyman geeft je graag advies.
Jij bent de maker van het product of de dienst én de rechthebbende daarvan. Oftewel, jij bezit de intellectuele eigendomsrechten. Maak je hier verder geen afspraken over? Dan krijgt je klant 'slechts' een gebruiksrecht.
Onze juristen beantwoorden veel vragen over contracten en voorwaarden. De meestgestelde vragen zetten we voor je op een rij. In dit artikel lees je meer over algemene voorwaarden.
Onze juristen beantwoorden veel vragen over contracten en voorwaarden. De meestgestelde vragen zetten we voor je op een rij. In dit artikel meer over de NLdigital Voorwaarden.
Onze juristen beantwoorden veel vragen over contracten en voorwaarden. De meestgestelde vragen zetten we voor je op een rij. In dit artikel gaan we in op contracten.
Wanneer moet ik algemene voorwaarden gebruiken? En heb ik daarnaast nog een verwerkersovereenkomst nodig? Wat zijn algemene voorwaarden eigenlijk precies en wat is het verschil met een verwerkersovereenkomst? Deze vragen beantwoorden de juristen van NLdigital graag.
Waar moet je op letten als je diensten gratis aan wilt bieden? Of als je korting wilt geven? Lees de volgende vier tips van onze juristen.
Doe je zaken met gemeenten? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk te maken met de GIBIT: de IT-inkoopvoorwaarden die de meeste gemeenten hanteren. In oktober 2020 publiceerde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een nieuwe versie van de GIBIT. In dit artikel zetten we de belangrijkste informatie voor je op een rij.