Kennisbank


Hoe maak je je bedrijf structureel diverser en inclusiever? We onderzochten het gedurende een jaar in de werkgroep Diversiteit & Inclusie en delen de 10 lessons learned.
Veel sneller dan veel mensen dachten is vorige week het thuiswerkadvies vervallen. Als je anderhalve meter afstand kan houden, mag je weer met collega’s naar kantoor. Hoe gaat jouw bedrijf dit aanpakken? Houd je rekening met de positieve invloed van thuiswerken op het milieu? Laat je inspireren door de ervaringen van Microsoft.
Als ICT-leverancier wil je aansprakelijkheid zoveel mogelijk voorkomen. Dat kan natuurlijk nooit helemaal, maar je kunt het wel zoveel mogelijk proberen tegen te gaan. Dat is niet alleen een kwestie van de juiste algemene voorwaarden gebruiken. Onze jurist Paula Hooyman deelt in deze blog waar je op moet letten.
Frits Cox, CEO van lidbedrijf Act-in, vergeleek de arbeidsvoorwaarden van de functies binnen zijn bedrijf met die van andere bedrijven in de digitale sector. Met deze informatie heeft hij een nieuwe beloningsstructuur gemaakt. “Transparantie binnen de arbeidsvoorwaarden was het doel.” Lees hoe hij dit heeft aangepakt.
Je medewerkers zijn duurzaam inzetbaar als ze gezond, plezierig en productief kunnen werken. Zowel binnen jouw organisatie als daarbuiten. Tot het moment dat ze met pensioen gaan. Het werken aan duurzame inzetbaarheid doet de medewerker zelf, maar de werkgever kan dit natuurlijk wel stimuleren. Onze HR-adviseur Lotte Romijn geeft je vier tips over duurzame inzetbaarheid onderdeel maken van de werkweek.
In dit artikel het belang van rolmodellen. Voorbeelden van succesvolle vrouwen of minderheden die werken bij techbedrijven kunnen zorgen voor een meer diverse instroom. Hoe kun je als bedrijf rolmodellen ondersteunen? Bedrijven en experts delen praktische tips en best practices.
Dit artikel draait om het meetbaar maken van D&I voor een succesvol diversiteitsbeleid. Waarom is dat belangrijk en hoe pak je dit aan? Succesvolle techbedrijven en experts delen praktische tips en best practices.
Het aantal zzp’ers in Nederland stijgt gestaag. Ben je van plan om een zzp’er in te huren? Lees dan eerst de volgende tips van onze jurist Paula Hooyman.
Als ICT-leverancier is je software één van je belangrijkste bedrijfsmiddelen en bepaalt het grotendeels de waarde van je organisatie. Als je de rechten op je software niet goed hebt geregeld, kan dat voor grote problemen zorgen. Om dat te voorkomen, leggen we je hieronder de belangrijkste zaken rond software en auteursrechten uit.
De Avg maakt een onderscheid tussen een ‘verwerker’ en een ‘verwerkingsverantwoordelijke’. Dit onderscheid is van belang, want bij de verschillende rollen horen verschillende verplichtingen. Welke rol heb jij? Welke gegevensstromen horen bij jouw rol en welke verplichtingen? Onze jurist Paula Hooyman helpt je graag verder.
Softwareleverancier en klanten hebben vaak onenigheid over het juiste gebruik van softwarelicenties. Een situatie waar niemand gelukkiger van wordt. Daar willen we wat aan doen! Onze adviseur Dirk van Roode geeft je alvast vijf tips.
Hoe creëer je betrokkenheid bij diversiteit en inclusie door de hele organisatie - ook bij mannelijke en witte collega's? Succesvolle techbedrijven en experts delen praktische tips en best practices.