Kennisbank


Als organisatie ontkom je er haast niet aan: het gebruiken van een arbeidsovereenkomst. Wist je dat er nog vaak fouten worden gemaakt in arbeidsovereenkomsten? Onze HR- adviseur Lotte Romijn deelt de vijf meest gemaakte fouten met je.
Hoe gaat het proces van certificering in z'n werk, wat zijn de kosten en waar te beginnen? Onze jurist Henk beantwoordt veelgestelde vragen over het Data Pro Certificaat.
Elke maand presenteert een lidbedrijf van NLdigital haar projecten voor (meer) Diversiteit en Inclusie. Ericsson trapt af! Everth en Paula vertellen over de cijfers, delen succesvolle best practices en de plannen voor de komende jaren.
Jouw engineers of servicemensen hebben veel klantcontact. En door de vele bezoeken aan klanten hebben ze ook veel verstand van je product. Dit bracht lidbedrijf Ricoh op het idee om van hun engineers óók hun ambassadeurs te maken. Lees hoe Ricoh dit heeft aangepakt.
Intellectueel eigendom is een verzamelnaam voor een aantal rechten op zogenaamde ‘voortbrengselen van de menselijke geest’, zoals software. Maar om welke rechten gaat dit en wat is precies het auteursrecht? Onze juristen hebben tien veelvoorkomende vragen over intellectueel eigendom en software voor je op een rij gezet.
Als je klanten of relaties wilt benaderen, speelt de Telecommunicatiewet een grote rol. Zij geeft uitsluitsel over wanneer en hoe je relaties telefonisch en per e-mail mag benaderen. Recent zijn in deze wet nieuwe regels geïntroduceerd voor telemarketing. Bedrijven zijn onzeker over wat er momenteel wel en niet mag. Met onderstaand overzicht geeft onze jurist Henk Bethlehem daar meer duidelijkheid over.
We hebben de 10 belangrijkste en meest gestelde vragen over de Avg voor je op een rij gezet. Begin je net met je verdiepen in deze wet? Dan is dit een perfecte plek om te starten.
Een overzicht en uitleg van veelgebruikte begrippen uit de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg). Klik op een term voor het achterliggende artikel met meer uitleg.
Hoe maak je je bedrijf structureel diverser en inclusiever? We onderzochten het gedurende een jaar in de werkgroep Diversiteit & Inclusie en delen de 10 lessons learned.
Veel sneller dan veel mensen dachten is vorige week het thuiswerkadvies vervallen. Als je anderhalve meter afstand kan houden, mag je weer met collega’s naar kantoor. Hoe gaat jouw bedrijf dit aanpakken? Houd je rekening met de positieve invloed van thuiswerken op het milieu? Laat je inspireren door de ervaringen van Microsoft.
Als ICT-leverancier wil je aansprakelijkheid zoveel mogelijk voorkomen. Dat kan natuurlijk nooit helemaal, maar je kunt het wel zoveel mogelijk proberen tegen te gaan. Dat is niet alleen een kwestie van de juiste algemene voorwaarden gebruiken. Onze jurist Paula Hooyman deelt in deze blog waar je op moet letten.
Frits Cox, CEO van lidbedrijf Act-in, vergeleek de arbeidsvoorwaarden van de functies binnen zijn bedrijf met die van andere bedrijven in de digitale sector. Met deze informatie heeft hij een nieuwe beloningsstructuur gemaakt. “Transparantie binnen de arbeidsvoorwaarden was het doel.” Lees hoe hij dit heeft aangepakt.