Kennisbank


De Artificial Intelligence Act (AI Act) helpt bedrijven, organisaties en AI-ontwikkelaars om betrouwbare AI-oplossingen op de Europese markt te brengen. Hoe snel de ontwikkelingen op het gebied van AI gaan, merk je aan de wetgeving die nog in de maak is. Wat is nodig om aan de nieuwe kunstmatige intelligentie wetgeving te voldoen? Public policy manager Dirk van Roode deelt wat we tot nu toe weten.
De vraag naar docenten is al jaren groter dan het aanbod. Daarom steunt NLdigital het project Co-Teach Informatica. Wouter Vermeeren van Deloitte vertelt over zijn ervaringen als gastdocent.
Hessel van lidbedrijf Soapbox Security geeft je vijf vragen waarmee je kunt beoordelen of de basis-security bij je bedrijf op orde is.
Wil je meer weten over het succesvol implementeren van een working-from-anywhere-beleid? Lees het artikel van Menno en Alexander, belastingadviseurs bij Mazars.
De CNIL heeft eerder een handige tool ontwikkeld met handvatten voor de naleving van de Avg-principes voor web- en applicatie ontwikkelaars. Deze 'GDPR Developer's Guide' biedt een richtlijn voor de belangrijkste Avg-principes en de verschillende aandachtspunten bij het ontwikkelen en implementeren van apps.
Het bieden van een veilige en gezonde werkomgeving start met het verkrijgen van inzicht in de risico’s. Een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) helpt je de arbeidsomstandigheden in je bedrijf te verbeteren. Maar wat is dit nu precies en hoe kan NLdigital je hierin ontzorgen?
De arbeidsmarkt is erg krap. Toch kan het gebeuren dat jij als werkgever een arbeidsovereenkomst wilt beëindigen. Martine van der Werf, onze jurist Arbeidsrecht, schreef voor jou een uitgebreid artikel met de mogelijkheden. Let op: laat je altijd adviseren.
Er komt nieuwe wetgeving aan op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Ontwikkelt of gebruikt je bedrijf AI? Dan geldt deze wet straks voor jou. Laatst bijgewerkt september 2022 Jouw input op deze wet In Brussel is men druk met het schrijven van de nieuwe wet. Dit is het moment waarop wij hen met onze Lees verder
‘In het Klimaatakkoord staat dat we één megaton CO2 moeten terugdringen vóór 2030’, vertelt Joris van lidbedrijf Fynch. Daarom moeten we vanaf 1 juli 2023 het woon-werk-verkeer en zakelijke verkeer van werknemers rapporteren.
Het liefst houd je natuurlijk vast aan onze NLdigital Voorwaarden. Ze beschermen je als leverancier tegen de risico's van ondernemen. Bijvoorbeeld als het gaat om aansprakelijkheid. Maar soms wil je klant afwijken van jouw NLdigital Voorwaarden. Kan dat zomaar?
Vanaf 1 augustus 2022 moet je je houden aan de regels van de EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Onze HR-adviseur Martine van der Werf zet de veranderingen voor je op een rij.
Onze juristen beantwoorden veel vragen over overeenkomsten. De meestgestelde vragen zetten we voor je op een rij.