Kennisbank


De komst van generatieve AI heeft het (bedrijfs)leven flink opgeschud. Generatieve technologieën bieden interessante mogelijkheden, maar wees je bij zakelijk gebruik ook bewust van de risico’s. Onze jurist Henk Bethlehem vertelt je waar je als ondernemer alert op moet zijn.
Na 3 jaar onzekerheid rondom de gegevensoverdracht naar de Verenigde Staten, heeft de Europese Commissie het nieuwe EU-US Data Privacy Framework (DPF) aangenomen. Wat betekent dat voor jouw organisatie?
Als IT-leverancier heb je een zorgplicht naar je klanten. Hoe regel je dit het beste met je klanten? In dit artikel een aantal aandachtspunten.
Ben jij bezig met het opstellen van een aanbesteding voor een ICT-project voor jouw overheidsinstelling? Er zijn veel factoren om rekening mee te houden die ervoor zorgen dat een ICT-project bij de overheid een succes wordt. In deze whitepaper delen we een checklist met 10 belangrijke criteria.
Vanaf een bepaald energieverbruik geldt voor bedrijven een energiebesparingsplicht om rendabele maatregelen te nemen. Deze verplichting is geactualiseerd per 1 juli 2023 en voor 1 december moeten deze bedrijven opnieuw aan de overheid rapporteren over de genomen maatregelen. Lees wat je moet doen.
De overheid werkt momenteel hard aan het toekomstbestendig maken van de arbeidsmarkt. Er komen duidelijke regels voor flexibele arbeid, waaronder het werken met of als zzp’er(s). Onze HR-adviseur en jurist arbeidsrecht Martine van der Werf geeft je een update.
De Artificial Intelligence Act (AI Act) helpt bedrijven, organisaties en AI-ontwikkelaars om betrouwbare AI-oplossingen op de Europese markt te brengen. Hoe snel de ontwikkelingen op het gebied van AI gaan, merk je aan de wetgeving die nog in de maak is. Wat is nodig om aan de nieuwe kunstmatige intelligentie wetgeving te voldoen? Public policy manager Dirk van Roode deelt wat we tot nu toe weten.
De vraag naar docenten is al jaren groter dan het aanbod. Daarom steunt NLdigital het project Co-Teach Informatica. Wouter Vermeeren van Deloitte vertelt over zijn ervaringen als gastdocent.
Hessel van lidbedrijf Soapbox Security geeft je vijf vragen waarmee je kunt beoordelen of de basis-security bij je bedrijf op orde is.
Wil je meer weten over het succesvol implementeren van een working-from-anywhere-beleid? Lees het artikel van Menno en Alexander, belastingadviseurs bij Mazars.
De CNIL heeft eerder een handige tool ontwikkeld met handvatten voor de naleving van de Avg-principes voor web- en applicatie ontwikkelaars. Deze 'GDPR Developer's Guide' biedt een richtlijn voor de belangrijkste Avg-principes en de verschillende aandachtspunten bij het ontwikkelen en implementeren van apps.
Het bieden van een veilige en gezonde werkomgeving start met het verkrijgen van inzicht in de risico’s. Een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) helpt je de arbeidsomstandigheden in je bedrijf te verbeteren. Maar wat is dit nu precies en hoe kan NLdigital je hierin ontzorgen?