Vernieuwde praatplaat helpt klanten en IT-leveranciers in gesprek over cybersecurity 

NLdigital presenteert met trots een volledig vernieuwde versie van de praatplaat digitale veiligheid. Dit praktische hulpmiddel is ontworpen om IT-leveranciers en hun klanten te ondersteunen bij het voeren van effectieve gesprekken over cybersecurity. Met een sterk toenemende dreiging van cyberaanvallen en de groeiende complexiteit van digitale beveiliging, is een goed gesprek tussen IT-leveranciers en hun klanten de sleutel naar een hogere cyberweerbaarheid. 

De praatplaat, die oorspronkelijk in 2021 werd gelanceerd, is nu uitgebreid met vier nieuwe pagina’s die dieper ingaan op de vier fasen van cyber incident respons: voorbereiding, incidentrespons, herstel, en evaluatie & oefenen. De eerste twee pagina’s zijn daarnaast volledig geactualiseerd en opnieuw ontworpen om aan te sluiten bij de doelgroep en de huidige cybersecurity-uitdagingen. 

Waarom deze praatplaat? 

“Veel van onze leden merken dat hun klanten worstelen met het begrijpen van moderne cybersecurity-vereisten,” aldus Jelmer Schreuder, public policy manager cybersecurity bij NLdigital. “Vaak werken bedrijven nog met verouderde contracten die niet meer van deze tijd zijn, terwijl de digitale dreigingen alleen maar toenemen. Deze praatplaat is een perfect middel voor onze leden om het gesprek aan te gaan en hun klanten te helpen begrijpen welke afspraken en maatregelen noodzakelijk zijn.” 

Hoe kunnen NLdigital-leden de praatplaat inzetten? 

De praatplaat is een waardevol instrument voor IT-dienstverleners die lid zijn van NLdigital. Je kunt het gebruiken om: 

  1. Het gesprek over cybersecurity te starten bij klanten die niet goed weten waar ze moeten beginnen. Bovendien is dit een breed gedragen set adviezen die in samenwerking met de overheid is opgesteld, waardoor de klant ook weet dat deze zaken echt noodzakelijk zijn. 
  1. Duidelijke afspraken te maken over verantwoordelijkheden en noodzakelijke beveiligingsmaatregelen, inclusief wat de klant hiervoor zelf intern moet regelen. 
  1. Klanten te helpen voorbereiden op mogelijke cyberincidenten en het juiste reactieplan vooraf vast te leggen. 
  1. De waarde van je dienstverlening te verduidelijken door het belang van professionele beveiliging inzichtelijk te maken. 

Samenwerking 

Deze vernieuwde praatplaat is tot stand gekomen op ons initiatief met het Digital Trust Center, en het resultaat van een succesvolle samenwerking met CIO Platform, VNO-NCW, MKB Nederland en Cyberveilig Nederland. 

Download en gebruik de praatplaat 

We nodigen al onze leden uit om de praatplaat te downloaden en deze actief in te zetten in gesprekken met klanten. Door samen te werken aan betere beveiliging versterken we niet alleen individuele bedrijven, maar de hele digitale keten in Nederland. 

Definitief, praatplaat IT-dienstverlener-mkbDownloaden


Deel via:

Jelmer Schreuder

Public policy manager
Neem contact op met
Jelmer Schreuder

Gerelateerde artikelen

Voordat je AI inzet: denk na over AI governance

Wil je AI gebruiken binnen je organisatie of doe je dat al? Dan zijn er een aantal zaken waar je…
Cybersecurity

AI Act in zicht, voorkom verrassingen

De AI Act is een Europese verordening die regels stelt aan het ontwikkelen, verkopen en gebruiken van AI-systemen binnen de…
Cybersecurity

Cyberweerbaar worden voor het mkb

Cybercriminaliteit vormt een groeiende bedreiging voor ondernemers in de digitale sector. De maatregelen van gisteren voldoen vandaag niet meer, en...
Cybersecurity