Laden Evenementen

Masterclass Privacy by Design

  • Dit evenement is voorbij.

Wanneer?


15 november 2023 @ 14:30 - 17:30 uur

Waar?

NLdigital
De Corridor 5, Breukelen

Wat zijn de kosten?

€695

Programma:

14:30 inloop 14:45 opening NLdigital 15:00-16:30 presentatie Jaap-Henk Hoepman 16:30-17:30 borrel en meet & greet met Jaap-Henk en de juristen van NLdigital

Waarom wil je hierbij zijn?

Iedere IT-leverancier die producten en diensten ontwikkelt heeft de verplichting om goed over privacy na te denken. Hoe beter je hier al over nadenkt in het ontwerp van je systeem, hoe gemakkelijker het is om de gegevens van jouw klanten adequaat te beschermen. De architectuur van een systeem, de manier waarop het ontworpen is, en welke informatie het systeem verwerkt, bepaalt in essentie hoe privacy vriendelijk het is. Dat maakt privacy vriendelijk ontwerpen essentieel. Privacy by design heet dit.

Maar hoe doe je dit dan? Privacy wordt vaak gezien als ingewikkeld soms zelfs als een moetje. Privacy is echter helemaal niet zo moeilijk als je het van meet af aan inbouwt in het ontwerp van systemen. En het is belangrijk: uiteindelijk is privacy een fundamenteel grondrecht.

In deze masterclass vertelt Jaap-Henk Hoepman, universitair hoofddocent aan de vakgroep Informatica van de Radboud Universiteit en expert in privacy by design, over de ins en outs. Hij zal acht hardnekkige mythes rondom privacy ontkrachten, en bespreekt de daarbij behorende dillemas, benaderingen en technieken die je kan toepassen zodat je je product of dienst privacy vriendelijk kan inrichten. Na het bijwonen van dit evenement heb je praktische handvatten om met privacy by design aan de slag te gaan.

Na afloop ben je van harte welkom om nog even een drankje te drinken en na te praten met de andere deelnemers. Of stel je vragen aan Jaap-Henk of aan de juristen van NLdigital: zij zijn ook aanwezig voor een meet & greet.

Over Jaap Henk Hoepman

Jaap-Henk Hoepman (1966) is gasthoogleraar in de PRISEC – Privacy And Security groep aan de Universiteit van Karlstad, Zweden. Daarnaast is hij Universitair Hoofddocent bij de Digital Security groep van de Radboud Universiteit Nijmegen, gedetacheerd bij iHub, de interdisciplinaire research hub on Digitalization and Society. Ook is hij Universitair Hoofddocent in de sectie IT Recht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij principal scientist (en voormalig wetenschappelijk directeur) van het Privacy & Identity Lab.

Hij doet onderzoek op het gebied van privacy by design en privacy vriendelijke protocollen voor identity management en het ‘Internet of Things’. Hij spreekt regelmatig over deze onderwerpen op nationale en internationale congressen en publiceert hierover in (inter)nationale tijdschriften. Ook treedt hij op als deskundige in de media, en schrijft hij artikelen voor de populair wetenschappelijke pers. Hij is actief in het publieke debat over privacy en veiligheid in de samenleving.

In oktober 2021 verscheen zijn boek Privacy Is Hard and Seven Other Myths. Achieving Privacy through Careful Design bij MIT Press.

Eerder was hij vaste columnist van het Financieele Dagblad (FD) Morgen katern, vaste gast bij het Radio 1 programma Nieuws en Co, lid van de Executive Board van Trust in Digital Life, voorzitter van IFIP working group 11.2 on "Pervasive System Security", en coördinator en medeoprichter van het Kerckhoffs Institute die een master opleiding in Computer Security aanbood.

Aanmelden evenement

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.

Aankomende evenementen

23
juli

Juridisch Spreekuur

10:00 - 11:00
Voor leden
30
juli

Besloten: Platformcollectief

09:30 - 11:00
Voor leden
30
juli

Juridisch Spreekuur

10:00 - 11:00
Voor leden