23 augustus 2023

Webinar: ‘Het optimaal benutten van de Werkkostenregeling’

HRM

Wanneer

5 oktober

Locatie

Online

10.30 - 12.00

Kosten

Gratis, exclusief voor leden

Als werkgever is het van groot belang om volledig op de hoogte te zijn van de Werkkostenregeling (WKR) en de fiscale gevolgen van vergoedingen en verstrekkingen aan je werknemers. Hierdoor kun je weloverwogen beslissingen nemen binnen het beloningsbeleid. Tijdens een informatieve webinar bespreken twee belastingadviseurs van Mazars verschillende aspecten van de WKR en hoe je dit optimaal kunt benutten.  

Het is mogelijk dat je als werkgever kansen laat liggen door de beschikbare vrije ruimte niet optimaal te benutten. Gebrek aan monitoring kan resulteren in een (ongewenste) eindheffing van 80% bij overschrijding van deze ruimte.

Denk je er als werkgever bijvoorbeeld over na om een (elektrische) fietsregeling te implementeren? En overweeg je ook om op thuiswerkdagen een thuisvergoeding te verstrekken? Of overweeg je het organiseren van een personeelsfeest op locatie of op kantoor? We vertellen je meer over de mogelijkheden die je hierin hebt onder de WKR.

Sprekers

  • Menno van Dongen: senior tax adviser bij Mazars Amsterdam. Menno is belastingadviseur en gespecialiseerd in Compensation & Rewards en adviseert werkgevers over alle fiscale aspecten rondom belonen, van het opstellen en implementeren van ‘remote work’ beleid tot het adviseren over werknemersparticipatieregelingen (aandelen gerelateerd belonen).
  • Merel van Hunsel: tax consultant bij Mazars in Amsterdam. Merel adviseert (internationale) ondernemingen over zowel nationale fiscale vraagstukken als grensoverschrijdende arbeid, over belastingheffing en sociale zekerheid.

Doel webinar

Het doel van deze webinar is inzicht verschaffen in de fiscale mogelijkheden en de risico’s die de WKR met zich meebrengt en hoe zich dit verhoudt tot het beloningsbeleid. De sprekers hebben veel ervaring met de fiscale beoordeling van vergoedingen en verstrekkingen, maar ook met de implementatie en de beoordeling van de WKR-administratie. Ze kunnen ook assisteren bij het maken of aanpassen van het beloningsbeleid binnen ondernemingen.

Doelgroep

Deze webinar is bestemd voor werkgevers en personen die verantwoordelijk zijn voor HR op zowel operationeel als strategisch niveau. Exclusief en gratis voor leden.