26 juli 2023

Webinar: Nieuwe Europese wet- en regelgeving zoals NIS-2; wat moet je weten

CYBERSECURITY, REGELGEVING

Wanneer

17 oktober

Locatie

Online

13.00 - 14.30 uur

Kosten

Gratis en exclusief voor leden

Vanuit Europa wordt er de komende periode nieuwe wet- en regelgeving geïntroduceerd die IT-dienstverleners en haar afnemers raakt. Voorbeelden zijn de Digital Operational Resilience Act, NIS-2 directive, Data Act en Data Governance Act, Digital Services Act en Digital Markets Act. Waar gaat dit heen? Wat is de rode draad? En hoe hiermee om te gaan?

In dit webinar gaan Jan Matto, IT Audit & Advisory en Global leader cybersecurity & data protection, en Jeffrey de Bruijn, Director Cybersecurity & Dataprivacy bij Mazars in op de hoofdlijnen van de meest relevante digitale regelgeving. Ze bespreken de kansen en bedreigingen voor digitale dienstverleners en laten zien welke stappen er gezet kunnen worden om met de nieuwe wet- en regelgeving om te gaan.

Na dit webinar heb je inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale compliance / wet- en regelgeving. Je kunt voor jouw organisatie bepalen waar jullie mee aan de slag moeten. Dit webinar is bedoeld voor IT-serviceproviders. In het bijzonder IAAS, PAAS en SAAS-aanbieders.

Programma

  • Deel 1: De achtergronden en kern van belangrijke wetgeving (DORA, NIS-2, en beperkter: Digital Services Act, AI Act, Data Act).
  • Korte pauze
  • Deel 2: De impact op bedrijven en wat te doen.
    Binnen het webinar is er ruimte voor het stellen van vragen.

Let op: De link naar het webinar wordt een week van te voren pas gedeeld.