14 september 2023

Masterclass Privacy by design

AVG, PRIVACY

Wanneer

15 november

Locatie

NLdigital

De Corridor 5

Breukelen

Kosten

Gratis voor leden van NLdigital, niet leden betalen €695,-

Iedere IT-leverancier die producten en diensten ontwikkelt heeft de verplichting om goed over privacy na te denken. Hoe beter je hier al over nadenkt in het ontwerp van je systeem (privacy by design), hoe gemakkelijker het is om de gegevens van jouw klanten fatsoenlijk te beschermen. Maar hoe doe je dat dan? Jaap-Henk Hoepman van de Radboud Universiteit vertelt je hier meer over tijdens een masterclass op woensdag 15 november 2023.

Privacy by design

De architectuur van een systeem, de manier waarop het ontworpen is, en welke informatie het systeem verwerkt, bepaalt in essentie hoe privacy vriendelijk het is. Privacy vriendelijk ontwerpen, oftewel privacy by design, is dus heel belangrijk. Dit kan via verschillende technische en organisatorische maatregelen. Maar wat zijn dan die maatregelen, en hoe pas je dat toe? Daar gaat Jaap-Henk Hoepman de ins en outs over vertellen in zijn masterclass. Hoepman is universitair hoofddocent aan de vakgroep Informatica van de Radboud Universiteit en expert in privacy by design.

Hoepman zal tijdens de masterclass acht hardnekkige mythes rondom privacy ontkrachten en bespreekt daarbij de bijbehorende dilemma’s, benaderingen en technieken die je kunt toepassen zodat je je product of dienst privacy vriendelijk kunt inrichten.

Doel masterclass

Na het bijwonen van dit evenement heb je praktische handvatten om met privacy by design aan de slag te gaan.

Programma

14.30 u. Inloop
14.45 u. Opening
NLdigital
15.00 u. Presentatie
Jaap-Henk Hoepman
16.30 u. Borrel en meet & greet
Jaap-Henk en juristen van NLdigital
17.30 u. Einde

Praktische informatie

De masterclass vindt plaats op kantoor bij NLdigital, De Corridor 5 in Breukelen vanaf 15.00 uur. Leden van NLdigital kunnen gratis deelnemen. Ben je geen lid, dan betaal je €695,- voor deze masterclass.

Na afloop ben je van harte welkom om nog even een drankje te drinken en na te praten met de andere deelnemers. Of stel je vragen aan Jaap-Henk of aan de juristen van NLdigital: zij zijn ook aanwezig voor een meet & greet.

Wil je voorafgaand aan het event alvast meer lezen over privacy by design, lees dan hier ons artikel over dit onderwerp.

Over de spreker

Privacy by designJaap-Henk Hoepman (1966) is gasthoogleraar in de PRISEC – Privacy And Security groep aan de Universiteit van Karlstad, Zweden. Daarnaast is hij Universitair Hoofddocent bij de Digital Security groep van de Radboud Universiteit Nijmegen, gedetacheerd bij iHub, de interdisciplinaire research hub on Digitalization and Society. Ook is hij Universitair Hoofddocent in de sectie IT Recht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij principal scientist (en voormalig wetenschappelijk directeur) van het Privacy & Identity Lab.

Hij doet onderzoek op het gebied van privacy by design en privacy vriendelijke protocollen voor identity management en het ‘Internet of Things’. Hij spreekt regelmatig over deze onderwerpen op nationale en internationale congressen en publiceert hierover in (inter)nationale tijdschriften. Ook treedt hij op als deskundige in de media, en schrijft hij artikelen voor de populair wetenschappelijke pers. Hij is actief in het publieke debat over privacy en veiligheid in de samenleving.