28 september 2023

AI & Ethiek, waar moet jouw bedrijf aan voldoen?

ETHIEK

Wanneer

1 februari

Locatie

NLdigital

De Corridor 5

Breukelen

Kosten

Gratis, exclusief voor leden

De ontwikkelingen rond AI gaan razendsnel en hebben een grote impact op veel facetten van ons leven; maatschappelijk, zakelijk én privé. In gesprekken over de inzet van AI komen heel snel grote ethische vraagstukken naar voren. Daarom zijn organisaties als de EU druk bezig met het opstellen van wet- en regelgeving waar ook jouw bedrijf aan moet voldoen.

Om je te helpen inzicht te geven in de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van AI & ethiek en om je praktische handvatten te geven voor jouw dagelijkse praktijk, organiseren we dit exclusieve ledenevenement op 1 februari 2024. Daarnaast krijg je ook de unieke kans om input te geven op de Ethische Code AI van NLdigital. Als leden stellen we samen deze code vast. In deze sessie leer dus je niet alleen hoe je AI ethisch verantwoord kunt gebruiken, maar je hebt ook invloed op hoe wij in de industrie hier praktisch mee omgaan.

Programma

Inloop
Opening
NLdigital
Wat is de impact van de Europese AI Act op Nederlandse bedrijven?
Irvette Tempelman
Input geven als lid op de vernieuwde Ethische Code AI van NLdigital
Dirk van Roode
Borrel en netwerk

Praktische informatie

  • Datum: 1 februari 2024
  • Tijdstip: 14:30 – 17:00
  • Locatie: Kantoor NLdigital (De Corridor 5 in Breukelen)

Over de sprekers

Irvette Tempelman

Er zijn weinig mensen in Nederland die zoveel weten van de juridische en menselijke kant van AI als Irvette Tempelman. Ze studeerde ICT-recht, werkte jarenlang als privacy- en IT-recht advocaat en gaf les aan het Centrum voor Recht en Digitale Technologie van de Universiteit Leiden. Tegenwoordig werkt ze als senior policy advisor bij VNO-NCW/MKB-NL. In deze rol houdt ze zich bezig met de regelgeving rondt AI. Daarnaast is ze ook voorzitter van de werkgroep Mensgerichte AI van de Nederlandse AI Coalitie. Ze is dan ook de ideale kandidaat om onze leden mee te nemen in de laatste ontwikkelingen van de Europese AI Act.

Dirk van Roode

Als public policy manager bij NLdigital is Dirk van Roode dé verbinder tussen de overheid en de Nederlandse digitale sector. Dirk is betrokken bij verschillende initiatieven om de overheid en de markt dichter bij elkaar te brengen, zoals de CIO Café’s en de ICT Markttoets. Dirk heeft ook aan de wieg gestaan van de Ethische Code AI van NLdigital, waarmee de sector heeft laten zien serieus bezig te zijn met de ethische kant van AI.

Let op: dit event is verplaatst van 13 november. Vandaar dat Lotte in haar video die datum noemt.