Avond van de Digitale Economie

De Avond van de Digitale Economie is hét netwerkevent voor de top van digitaal Nederland. Nederland ICT nodigt elk jaar vertegenwoordigers uit het (digitale) bedrijfsleven, de overheid, wetenschap en maatschappelijke organisaties uit om de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering te bespreken.

De Avond van de Digitale Economie 2019 zal plaatsvinden op 25 september in Noordwijk. Uitnodigingen zijn op persoonlijke titel en niet overdraagbaar.

 

Terugblikken: de Avond van de Digitale Economie 2018

Eerdere edities

De eerste vijf edities van de Avond van de Digitale Economie organiseerde Nederland ICT in samenwerking met ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Op de avond werden de ICT Personality Award, Digital Impact Award en de ICT Milieu Award uitgereikt.

Op het YouTube-kanaal van Nederland ICT vind je registraties van eerdere edities, speeches en filmpjes van genomineerden voor de awards.

ICT Personality Award

De ICT Personality Award is jaarlijks uitgereikt aan iemand die een grote persoonlijke bijdrage heeft geleverd aan het stimuleren van de digitale economie. In 2018 ging deze prijs naar Manon van Beek (Tennet). Eerdere winnaars waren Inge Philips (2017), Daniel Ropers (2016), Erik Huizer (2015) en Jurriaan van Rijswijk (2014).

Digital Impact Award

De Digital Impact Award is voor een project of organisatie die door middel van een ICT-toepassing een zichtbare impuls geeft aan de digitale economie of een aantoonbaar positief effect heeft op mens en maatschappij. De Digital Impact Award 2018 is gewonnen door Pacmed. In 2017 won Parkeagle. Eerdere winnaars zijn Project 366 van GDI Foundation (2016), CityPulse van Atos (2015) en Brains Unlimited van de Universiteit Maastricht (2014).

ICT Milieu Award

De ICT Milieu Award wordt uitgereikt aan innovatieve ICT-projecten met een significante positieve milieu-impact, bijvoorbeeld op gebied van energie of recycling van afvalstoffen. De ICT Milieu Award 2018 ging naar CFP Green Buildings. De winnaar van 2017 was IBM, Tennet, Vandebron en Sonnen eServices. Eerdere winnaars zijn Jedlix (2016), het datacenter High Tech Campus van KPN (2015) en Open Smart Grid Platform, ontwikkeld door CGI in opdracht van netwerkbedrijf Alliander (2014).