Nederland ICT Voorwaarden

De Nederland ICT Voorwaarden bevatten spelregels voor het contact tussen leveranciers en opdrachtgevers bij het leveren van producten en diensten. Ze kunnen gebruikt worden voor onder andere IT, SaaS-oplossingen, kantoortechnologie en de ontwikkeling van software en websites. De Nederland ICT Voorwaarden zijn de opvolger van de ICT~Office Voorwaarden.

Bestellen voorwaarden

Is jouw organisatie lid van NLdigital (voorheen Nederland ICT)? Dan zijn de Nederland ICT Voorwaarden gratis te downloaden via de ledenportal.
Niet-leden kunnen de Nederland ICT Voorwaarden bestellen via onderstaand formulier. De voorwaarden kosten €85,- euro, exclusief btw. Je kunt eerst een inkijkexemplaar van de voorwaarden bekijken.

Let op: De voorwaarden mogen niet worden aangepast. Om die reden worden ze als pdf verstrekt. Gebruikers van de Nederland ICT Voorwaarden hoeven deze niet te deponeren. Dat heeft NLdigital al gedaan.

De juristen van NLdigital zijn momenteel bezig met het updaten van de Nederland ICT voorwaarden. De verwachting is dat de nieuwe voorwaarden in Q1 van 2020 worden gelanceerd. De huidige voorwaarden blijven uitstekend bruikbaar. Meer weten? Lees ons nieuwsbericht over de update van de voorwaarden.

Standaard verwerkersovereenkomst

Wil je jouw juridische zaken helemaal goed geregeld hebben? Volgens de Avg moet je ook afspraken maken met je klanten over de verwerking van persoonsgegevens. Die afspraken kunnen worden vastgelegd in een verwerkersovereenkomst. Wij hebben een Standaard Verwerkersovereenkomst ontwikkeld die je kunt gebruiken. De verwerkersovereenkomst kan, net als de algemene voorwaarden, als extra bijlage worden toegevoegd aan je contract.

  • Bestel de Nederland ICT Voorwaarden:

Factuurgegevens
  • Wil je dat we een PO-nummer op je factuur vermelden? Geef dat dan hieronder aan.

Opzet en gebruik Nederland ICT Voorwaarden

De Nederland ICT Voorwaarden leveren een bijdrage aan het slagen van ICT-projecten, onder meer door een duidelijke, faire en marktconforme verdeling van verantwoordelijkheden en risico’s tussen leverancier en cliënt. De voorwaarden kunnen gebruikt worden bij het aanbieden van een grote diversiteit aan ICT-producten en -diensten. Daarnaast beantwoorden de voorwaarden aan de laatste stand van zaken wat betreft wetgeving en rechtspraak op het gebied van ICT.

Naast het hoofdstuk ‘Algemene Bepalingen’ waarin algemene (juridische) zaken zijn geregeld, bestaan de Nederland ICT Voorwaarden uit verschillende hoofdstukken waarin specifieke (juridische) onderwerpen worden beschreven.

Voor het aangaan van een overeenkomst moet ieder bedrijf de voorwaarden ter hand stellen. Dit kan door bijvoorbeeld de voorwaarden als bijlage mee te sturen bij de offerte.

Klik op onderstaande afbeelding voor een overzicht van de veelgestelde vragen over de Nederland ICT Voorwaarden.

Workshops

We organiseren regelmatig workshops over het gebruik van de Nederland ICT Voorwaarden en de valkuilen bij het sluiten van ICT-contracten. Dit gebeurt zowel op het kantoor in Breukelen als op verzoek op locatie bij het lidbedrijf. Kijk in de agenda voor beschikbare workshops.

Wil je een oudere versie van onze algemene voorwaarden bestellen? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie
Mocht je nog andere vragen hebben, neem dan contact op met onze Helpdesk Juridisch.