Actueel

ICT Markttoets ProRail ITSM-systeem

06 sep

NLdigital organiseert 6 september in opdracht van ProRail een ICT Markttoets over de vervanging van het ITSM systeem. Ben jij aanbieder/ontwikkelaar van ITSM/ESM-systemen of system integrator? Denk dan (op pré-competitieve wijze) mee over een aantal verwervingsvragen rondom het nieuwe ITSM-systeem voor ProRail.

ICK-cao 2022 is beschikbaar

De NLdigital Werkgeversvereniging stelt vanaf nu de definitieve teksten van de ICK-cao 2022 beschikbaar. De teksten zijn de uitwerking van het onderhandelaarsakkoord dat de NLdigital Werkgeversvereniging en de vakbonden, FNV, De Unie en CNV Vakmensen op 4 maart 2022 sloten.

Column Lotte de Bruijn: ‘Koploper krapte’

In mijn columns heb ik het regelmatig over de krapte op de arbeidsmarkt. Niet zonder reden, want voor onze sector is het vinden van medewerkers dé uitdaging. Al jaren. De meest recente cijfers zijn ronduit alarmerend. Achter de statistieken schuilt bovendien de échte, fundamentele uitdaging die onze volle aandacht verdient.

Overheid investeert in grootschalige omscholing

De overheid gaat via het Nationaal Groeifonds 210 miljoen euro investeren in het bevorderen van om- en bijscholing. Met dit bedrag komt dan hopelijk eindelijk budget beschikbaar voor het oplossen van het enorme arbeidsmarkttekort in de digitale sector.

Juridisch spreekuur

25 aug

Heb je een juridische vraag en ben je lid van NLdigital? Kom dan naar ons juridisch ‘inloop’spreekuur en stel je vraag aan onze jurist Henk Bethlehem.

Onderhandelingsresultaat ICK-cao 2022 bereikt

NLdigital Werkgeversvereniging, FNV, De Unie en CNV Vakmensen hebben op 4 maart 2022 verder onderhandeld over een nieuwe cao voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche 2022. De volgende afspraken zijn gemaakt:

Column Lotte de Bruijn: ‘Onbenut herstelfonds’

Er ligt € 4,7 miljard klaar voor Nederland in Brussel. Te besteden aan projecten die bijdragen aan de duurzame, digitale economie van morgen. Het kabinet hoeft het alleen nog maar aan te vragen. Een no-brainer zou je zeggen. Toch is Lotte de Bruijn er niet gerust op.

Export persoonsgegevens buiten Europa weer op losse schroeven

Het politieke spel tussen de EU en de VS over bescherming van privacy is terug op de agenda door een recente uitspraak van de Oostenrijkse privacytoezichthouder. Intussen is het voor bedrijven die gebruik maken van buitenlandse IT-diensten onduidelijk waar ze aan toe zijn. Een update van de huidige stand van zaken. 

Wat zijn de digitale prioriteiten van minister Adriaansens?

Vorige week stuurde minister Adriaansens een brief naar de Tweede Kamer waarin ze haar uitwerking van het coalitieakkoord toelicht. Eén van haar vijf pijlers is de digitale economie. Tijdens het debat over deze brief, was er helaas onvoldoende tijd om alle onderwerpen te bespreken. Onze collega’s van team public policy reageren op haar plannen.