Actueel

Bijeenkomst Raad van Anders: digitaal veilig Nederland

12 apr

Er komt een Europees pakket aan maatregelen aan om ervoor te zorgen dat bedrijven hun cybersecurity beter op orde hebben. Dat heeft grote impact op de ICT-sector. Op woensdagmiddag 12 april organiseren we daarom een bijeenkomst voor CEO’s van lidbedrijven over twee van deze wetten, de NIS2 en CRA. Denk met ons mee!

Juridisch spreekuur

30 mrt

Heb je een juridische vraag en ben je lid van NLdigital? Kom dan naar ons juridisch ‘inloop’spreekuur en stel je vraag aan onze jurist Henk Bethlehem.

Middelbare scholieren gaan aan de slag met Digitale Technologie

Vorig jaar deden meer dan 180.000 middelbare scholieren eindexamen zonder een onderdeel digitalisering. Terwijl de wereld steeds digitaler wordt. Vandaag lanceert Lotte de Bruijn daarom samen met de directeur van Platform Talent voor Technologie, de nieuwe modules Digitale Technologie binnen het keuzevak Natuur, Leven en Technologie (NLT) op het NLT Jaarcongres.

Terugblik van ons jubileumjaar: het was feest!

In 2022 bestond NLdigital 100 jaar. Begonnen in september 1922 toen een aantal ondernemers bij elkaar kwam op de Amsterdamse Prinsengracht en het plan hadden om een vereniging (VIFKA) op te richten voor de opkomende branche van kantoormachines. En nu zijn we 100 jaar verder en dat hebben we gevierd, en hoe!

Minister Adriaansens ontvangt Aanvalsplan Chronisch Tekort ICT’ers

Nederland heeft een ongekend tekort aan ICT’ers. Daarom maakten we samen met vier brancheverenigingen het Aanvalsplan Chronisch Tekort ICT’ers. Vandaag ontving minister Adriaansens van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vertegenwoordigers van deze vijf branches en kreeg zij het plan overhandigd door onze voorzitter Emily Glastra.

Meld je aan voor een nieuwe werkgroep D&I

Na een succesvolle eerste editie van de Werkgroep D&I komt er nu een vervolg. In maart 2023 start de Taskforce Diversiteit & Inclusie van NLdigital met een tweede editie. Wil je als bedrijf inclusiever en diverser worden en actief aan de slag gaan met dit onderwerp? Meld je dan aan voor de werkgroep.

Drie aandachtspunten voor de aankomende Europese AI-Act

De Commissie Digitale Zaken van de Tweede Kamer debatteert over nieuwe Europese wetgeving voor kunstmatige intelligentie. Europese regeringen gaan de komende tijd hun input geven op het huidige wetsvoorstel. Wij hebben drie punten van aandacht die minister Adriaansens mee kan nemen naar Brussel.

De huidige ITSM-applicatie van ProRail, Marval wordt al meer dan tien jaar gebruikt en moet worden vernieuwd. Dit is de rapportage van de ICT Markttoets die gehouden is op 6 september 2022 in opdracht van ProRail.

Column Lotte de Bruijn: ‘Nieuwe rol, nieuwe focus’

In de digitale sector is onze blik meestal strak op de toekomst gericht. En terecht. Toch stond het afgelopen jaar voor Lotte de Bruijn in het teken van terugblikken. We vierden bij NLdigital namelijk het 100-jarig jubileum van onze vereniging. En met zo’n mijlpaal kun je niet anders dan stilstaan bij wat er in een eeuw tijd is veranderd.

Emily Glastra is de nieuwe voorzitter van NLdigital

Emily Glastra is de nieuwe voorzitter van branchevereniging NLdigital. Het algemeen bestuur van de vereniging stemde op 14 december in met haar benoeming. Glastra is managing director van T-Systems Nederland. Daarvoor werkte ze onder andere voor Microsoft en IBM. Ook had ze zeven jaar lang haar eigen IT-bedrijf.

Zo helpen wij de digitale kloof te dichten

Vandaag is de eerste Dag van de Digitale Inclusie. In Beeld en Geluid in Hilversum komen allerlei partijen bij elkaar om te bespreken hoe we de digitale kloof dichten. Gezamenlijk presenteren we een manifest met 5 bouwstenen voor meer digitale inclusie. En dat is helaas hard nodig. Succesvolle digitalisering kan alleen als het mét iedereen Lees verder

Column Jelmer Schreuder: ‘Het sprookjesdier’

Het blijft een diep gekoesterd geloof op het ministerie van Justitie en Veiligheid: de veilig breekbare encryptie. De huidige minister sprak in een Kamerdebat over dit idee als een metaforische eenhoorn, en koos daarmee onbedoeld de perfecte beschrijving van deze fabel.