Wat betekent de nieuwe lockdown voor ICT-bedrijven?

Gisteravond kondigde premier Rutte aan dat Nederland de komende vijf weken op slot gaat. Voor bedrijven en hun werknemers blijven dezelfde adviezen gelden. Werk thuis tenzij dit echt niet anders kan.

Met de nieuw aangekondigde lockdown vraagt NLdigital wederom aandacht voor het ongehinderd kunnen doorwerken van de digitale sector. Sinds maart staan onze leden al continu klaar om het fysieke leven zo goed mogelijk door te laten gaan op digitale wijze. Met deze nieuwe lockdown zal de behoefte en onmisbaarheid van de digitale diensten weer onverminderd hoog zijn.

Is ICT een cruciale beroepsgroep?

Het korte antwoord is: nee, niet alle ICT’ers vallen onder de cruciale beroepsgroepen. Maar ICT is wél een onmisbare ondersteunende functie voor andere cruciale beroepsgroepen. In maart was dit nog niet expliciet duidelijk. We hebben toen om opheldering gevraagd en nu wordt ICT wel genoemd. Net als tijdens de slimme lockdown van dit voorjaar, betekent dit dat ICT’ers die onmisbaar zijn voor processen in bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs of de voedselketen, beroep kunnen doen op de basisschool of de kinderopvang.

Wat vindt NLdigital?

De ICT- toeleveranciers van vitale processen of cruciale beroepsgroepen moeten hun werk, ook tijdens deze lockdown, kunnen blijven doen. Immers voor de uitlevering van hardware, onderhoud, het verhelpen van problemen en service moeten de monteurs en andere digitale dienstverleners goed en snel kunnen bewegen. We hebben tot nu toe geen berichten gehoord over verdere beperkingen voor de sector. Mocht dit veranderen dan berichten we hier over.


Deel via:

Het laatste nieuws

Handige ‘wie doet wat’ kabinet-Schoof

Hoe zijn de verzuimcijfers in de sector? ArboNed heeft een uitgebreide rapportage samengesteld met verzuimcijfers van werkgevers binnen de digitale sector. Bekijk de stand van zaken en hoe jouw bedrijf zich verhoudt tot anderen in de sector.
Politiek & wetgeving

Reminder! Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Bedrijven en instellingen investeren vaak veel tijd en geld in het begeleiden van stagiairs en het opleiden van eigen medewerkers. VNO-NCW/MKB-Nederland en brancheorganisaties willen graag helder krijgen hoeveel tijd en geld bedrijven en instellingen precies daarin steken.
Opleiding & arbeidsmarkt

NLdigital reageert op Nederlandse NIS2-implementatiewet

NLdigital heeft een reactie verstuurd op de consultatie van de Cyberbeveiligingswet, de Nederlandse implementatie van de NIS2-richtlijn.
Cybersecurity

Gezamenlijk persbericht: Omgevingsdiensten en datacenters tekenen gezamenlijke aanpak voor energiebesparing servers

Het energiegebruik van servers in datacenters gaat omlaag. Op 27 juni, tijdens Nationale Energiedag, tekenen vertegenwoordigers uit de datacenterbranche voor...
Duurzaamheid

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Cybersecurity