In gesprek met young professional Sylvester Hartman van SAP

NextGen, het jongerennetwerk van NLdigital, zet zich in om de digitale sector positief op de kaart te zetten en jong talent een podium te bieden om zich te kunnen profileren. Maar wie zijn nu die young professionals die werken bij de lidbedrijven van NLdigital? In een serie van interviews geven we je een kijkje in wie ze zijn en wat ze doen. Deze keer gingen we in gesprek met Sylvester Hartman, Account Director bij SAP. 

Hoe ben je in de technologie branche terecht gekomen?

Na mijn studie, via een vriend die mij adviseerde om in tech te gaan werken. Eigenlijk dacht ik eerst “maar dat is toch helemaal niks voor mij” totdat ik me er in ben gaan verdiepen en er achter kwam dat tech super veelzijdig en dynamisch is. Ik ben toen gestart met werken in Dublin voor Oracle, waar ik begon als sales voor de Nederlandse SMB markt binnen het Applicatie – ERP Team, wat destijds nog vanuit Dublin werd gemanaged.

Waarom ben je gaan werken bij SAP?

Omdat SAP veelal een cruciale rol speelt binnen het applicatielandschap van bedrijven waardoor je op strategisch niveau impact kan maken, wat super leerzaam is. Daarnaast had ik de ambitie ervaring op te doen binnen enterprise sales en meer vanuit strategisch oogpunt deals te managen. Dit sluit perfect aan bij mijn huidige rol.

Wat houdt jouw functie precies in?

Ik manage de relatie met een aantal Key accounts. In die hoedanigheid ben ik eindverantwoordelijk voor het positioneren van de waarde van SAP’s portfolio, de te behalen omzetdoelstellingen en het uitwerken van een strategie met de klant. Dit doe ik samen met een team van sales specialisten, die ieder een deel van SAP’s portfolio verkopen/adviseren.

Wat was in jouw begintijd de grootste uitdaging?

De materie/processen van ERP leren begrijpen. ERP is bedrijfskritische software, zoals ik het altijd zelf zeg de “ruggengraat” van een organisatie. ERP is dan ook veelomvattend en heeft impact op alle gelederen van een organisatie; van finance, procurement tot en met HR. Maar om een constructief gesprek te kunnen voeren met bijvoorbeeld een financial controller, zal je in ieder geval in de basis zijn rol, verantwoordelijkheden en de bedrijfsprocessen moeten snappen om de juiste vragen te kunnen stellen. Dit kost tijd.

Waar ben je het meest trots op dat je hebt bereikt tot dusver?

De rol die ik nu binnen SAP heb is behoorlijk senior. Ik ben er trots op dat SAP mij de kans heeft gegeven om mijzelf te bewijzen.

Hoe ziet de vrijdagmiddag er uit bij SAP?

Varieert per vrijdag en of je die dag op kantoor bent, maar meestal gezellig biertje met z’n allen op kantoor of met de andere SAP collega’s die ook in Amsterdam wonen in de kroeg.

Ben je bekend met NLdigital NextGen?

Jazeker, ik ben bij meerdere evenementen van NextGen geweest.

Wat is jouw favoriete tech evenement?

Pfff, nou niet een specifiek. Ik kan me de opening van het datacenter bij Equinix nog goed herinneren. Hier had NextGen de primeur om de avond voor de officiële opening ons al een rondleiding te geven.

Welke Netflix serie heb je ontdekt tijdens de coronacrisis?

Lilyhammer, geniaal.

Over NextGen

NextGen is het jongerennetwerk van NLdigital en verbindt jonge, ambitieuze talenten uit de digitale sector. Het netwerk biedt handvatten aan bedrijven om millennials te binden en aan young professionals om de nieuwe leiders van morgen te worden: ‘The Next Generation’. Werk je bij een lidbedrijf van NLdigital en wil je ook deelnemen?


Deel via:

Het laatste nieuws

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Cybersecurity

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt

Brancherapportage ArboNed: verzuimcijfers digitale sector

Hoe zijn de verzuimcijfers in de sector? ArboNed heeft een uitgebreide rapportage samengesteld met verzuimcijfers van werkgevers binnen de digitale sector. Bekijk de stand van zaken en hoe jouw bedrijf zich verhoudt tot anderen in de sector.
Werkgeverschap

Data Pro Code: eenjarig jubileum toezichthouder SCOPE Europe

Het is een jaar geleden dat SCOPE Europe de accreditatie ontving van de Autoriteit Persoonsgegevens voor hun cruciale rol als toezichthoudend orgaan voor de Data Pro Code.
Avg & privacy