In gesprek met young professional Sylvester Hartman van SAP

NextGen, het jongerennetwerk van NLdigital, zet zich in om de digitale sector positief op de kaart te zetten en jong talent een podium te bieden om zich te kunnen profileren. Maar wie zijn nu die young professionals die werken bij de lidbedrijven van NLdigital? In een serie van interviews geven we je een kijkje in wie ze zijn en wat ze doen. Deze keer gingen we in gesprek met Sylvester Hartman, Account Director bij SAP. 

Hoe ben je in de technologie branche terecht gekomen?

Na mijn studie, via een vriend die mij adviseerde om in tech te gaan werken. Eigenlijk dacht ik eerst “maar dat is toch helemaal niks voor mij” totdat ik me er in ben gaan verdiepen en er achter kwam dat tech super veelzijdig en dynamisch is. Ik ben toen gestart met werken in Dublin voor Oracle, waar ik begon als sales voor de Nederlandse SMB markt binnen het Applicatie – ERP Team, wat destijds nog vanuit Dublin werd gemanaged.

Waarom ben je gaan werken bij SAP?

Omdat SAP veelal een cruciale rol speelt binnen het applicatielandschap van bedrijven waardoor je op strategisch niveau impact kan maken, wat super leerzaam is. Daarnaast had ik de ambitie ervaring op te doen binnen enterprise sales en meer vanuit strategisch oogpunt deals te managen. Dit sluit perfect aan bij mijn huidige rol.

Wat houdt jouw functie precies in?

Ik manage de relatie met een aantal Key accounts. In die hoedanigheid ben ik eindverantwoordelijk voor het positioneren van de waarde van SAP’s portfolio, de te behalen omzetdoelstellingen en het uitwerken van een strategie met de klant. Dit doe ik samen met een team van sales specialisten, die ieder een deel van SAP’s portfolio verkopen/adviseren.

Wat was in jouw begintijd de grootste uitdaging?

De materie/processen van ERP leren begrijpen. ERP is bedrijfskritische software, zoals ik het altijd zelf zeg de “ruggengraat” van een organisatie. ERP is dan ook veelomvattend en heeft impact op alle gelederen van een organisatie; van finance, procurement tot en met HR. Maar om een constructief gesprek te kunnen voeren met bijvoorbeeld een financial controller, zal je in ieder geval in de basis zijn rol, verantwoordelijkheden en de bedrijfsprocessen moeten snappen om de juiste vragen te kunnen stellen. Dit kost tijd.

Waar ben je het meest trots op dat je hebt bereikt tot dusver?

De rol die ik nu binnen SAP heb is behoorlijk senior. Ik ben er trots op dat SAP mij de kans heeft gegeven om mijzelf te bewijzen.

Hoe ziet de vrijdagmiddag er uit bij SAP?

Varieert per vrijdag en of je die dag op kantoor bent, maar meestal gezellig biertje met z’n allen op kantoor of met de andere SAP collega’s die ook in Amsterdam wonen in de kroeg.

Ben je bekend met NLdigital NextGen?

Jazeker, ik ben bij meerdere evenementen van NextGen geweest.

Wat is jouw favoriete tech evenement?

Pfff, nou niet een specifiek. Ik kan me de opening van het datacenter bij Equinix nog goed herinneren. Hier had NextGen de primeur om de avond voor de officiële opening ons al een rondleiding te geven.

Welke Netflix serie heb je ontdekt tijdens de coronacrisis?

Lilyhammer, geniaal.

Over NextGen

NextGen is het jongerennetwerk van NLdigital en verbindt jonge, ambitieuze talenten uit de digitale sector. Het netwerk biedt handvatten aan bedrijven om millennials te binden en aan young professionals om de nieuwe leiders van morgen te worden: ‘The Next Generation’. Werk je bij een lidbedrijf van NLdigital en wil je ook deelnemen?


Deel via:

Het laatste nieuws

Nieuwe Ethische Code AI gelanceerd: ‘Meer dan alleen principes’

In een tijd waarin AI de potentie heeft om maatschappelijke en economische vraagstukken op te lossen, is het van essentieel belang dat deze innovaties verantwoord plaatsvinden. De Ethische Code AI helpt hierbij.
Avg & privacy

Bijna 10.000 nieuwe ICT-talenten opgeleid via CA-ICT

Via opleidingsfonds CA-ICT steunen en organiseren wij projecten voor om- en bijscholing voor de ICT-sector. Er zijn mooie resultaten behaald met scholingsprojecten.
Opleiding & arbeidsmarkt

Het belang van innovatief aanbesteden: een stap naar een succesvolle digitale overheid

Op 28 maart organiseerde NLdigital in samenwerking met Digicampus een bijeenkomst die de urgentie en impact van innovatief aanbesteden benadrukte.
Samenwerken met de overheid

Rapport: ICT Markttoets Content Services Platform voor BZK

Eind februari organiseerde NLdigital een ICT Markttoets over een nieuw Content Services Platform (CSP). Dit in opdracht van het ministerie van BZK voor het programma Beter Samen Werken. Het rapport is vanaf nu beschikbaar.
Samenwerken met de overheid

Noodkreet bedrijfsleven en kennisorganisaties: sloop van innovatieklimaat dreigt

Het innovatie- en ondernemersklimaat staat onder druk in Nederland. Dit stelt een grote groep van bedrijven en kennisorganisaties. Zij uiten hun zorgen over de innovatiekracht en het verdienvermogen van Nederland in een brandbrief.
Politiek & wetgeving