In gesprek met: young professional Roel Koens van Atos

Nextgen, het jongerennetwerk van NLdigital, zet zich in om de digitale sector positief op de kaart te zetten en jong talent een podium te bieden om zich te kunnen profileren. Maar wie zijn nu die young professionals die werken bij de lidbedrijven van NLdigital? In een serie van interviews geven we je een kijkje in wie ze zijn en wat ze doen. Deze keer gingen we in gesprek met Roel Koens, business consultant bij Atos. 

Hoe ben je in de tech industrie begonnen?

“Toen ik ging studeren ben ik begonnen met de bachelor Bedrijfseconomie, een vrij brede en algemene studie. Op dat moment was ik van plan om de richting finance of marketing op te gaan. In mijn tweede jaar heb ik het vak Management Information Systems gevolgd, waarbij de focus vooral ligt op het technologische aspect van de bedrijfswereld. Dit was voor mij het meest interessante vak van mijn bachelor en daardoor ben ik geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden van Business & IT. Om deze reden was het dan ook logisch als vervolg de master Information Management te gaan studeren. Deze master is gericht op het raakvlak tussen business en IT, met vakken zoals Business Intelligence & Data Management, of Service Oriented Architecture. Na deze master was het voor mij een duidelijke keuze om door te gaan in deze industrie, aangezien ik mij hier graag verder in wilde ontwikkelen”.

Waarom ben je bij Atos begonnen?

“Tijdens mijn bestuursjaar bij Asset|SBIT ben ik voor het eerst in contact gekomen met Atos. Ik heb een bestuursjaar gedaan tijdens het laatste jaar van mijn master. Mijn functie was External Affairs Officer, wat inhoudt dat ik verantwoordelijk was voor het onderhouden van contact met onze partnerorganisaties en hen te helpen in contact te komen met studenten die interesse hebben in de kansen die zij bieden. Op deze manier ben ik met veel bedrijven in aanraking gekomen en heb ik een goed beeld kunnen vormen over de bedrijfscultuur van deze bedrijven. Ik merkte dat ik meteen een ontzettend goed gevoel had bij Atos. Eigenlijk iedereen waarmee ik heb gesproken was erg open en vriendelijk, maar wat me echt aansprak was hun Foundation program. In plaats van direct te werken in een service line, krijg je de kans verschillende service lines te ontdekken in de eerste twee jaar. Dit betekent dat je kunt kiezen tussen verschillende opdrachten binnen deze service lines om zo een beter idee te krijgen over hoe je jezelf wilt ontwikkelen. Aangezien ik niet helemaal zeker was wat ik wilde doen binnen consultancy, was dit een perfecte kans voor mij”.

Hoe ziet jouw functie eruit?

“Ik ben een business consultant bij Atos. Dit houdt in dat ik verschillende projecten doe bij klanten, waarbij de opdrachten altijd een technologie aspect hebben en erg kunnen variëren doordat ik in het Consulting Foundation programma zit. Ondanks dat ik eigenlijk had verwacht dat ik in het begin van mijn carrière voornamelijk veel ondersteunend werk zou doen, heb ik al veel uitdagende klussen gedaan en ligt er binnen projecten veel verantwoordelijkheden bij een junior. Dit is iets wat mij erg aanspreekt en ik ben ook van mening dat dit de beste manier is om jezelf verder te ontwikkelen”.

Wat was tot nu toe je grootste uitdaging?

“Ik ben in februari 2020 begonnen bij Atos. Vandaar dat mijn grootste uitdaging tot nu toe eigenlijk een makkelijke keuze is. Kort nadat ik ben gestart begon de intelligente lockdown en konden we niet meer naar kantoor. Werken vanuit huis was niet gemakkelijk aangezien ik net was begonnen en veel mensen nog moest ontmoeten. Gelukkig heeft Atos veel geholpen en kon ik alsnog veel mensen spreken. Natuurlijk had ik liever vanuit kantoor gewerkt in plaats van thuis”.

Waar ben je tot nu toe het meest trots op?

“Tot nu toe ben ik het meest trots op hoe ik me heb ontwikkeld als persoon op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Ondanks dat ik pas een paar maanden aan het werk ben, zie ik mezelf enorm groeien in mijn manier van werken”.

Hoe ziet de vrijdagmiddag er bij Atos uit?

“Net zoals veel andere bedrijven hebben we een VrijMiBo. Zelfs tijdens de Coronaperiode doen we dit iedere week. Meestal start het met een consultancy-brede update, waarna we een drank je doen. Met onze Foundation groep doen we iedere maand een uitgebreidere VrijMiBo, waarbij we kleine evenementen doen zoals een pubquiz”.

Ben je bekend met NLdigital NextGen?

“Ik ben eigenlijk pas kortgeleden in aanraking gekomen met NLdigital NextGen. Het lijkt me ontzettend leuk om het netwerk te leren kennen en up to date te blijven van wat jullie doen!”

Wat is je favoriete tech event?

“Dat is The Dutch Blockchain Conference. Ik volg de Blockchain technologie industrie sinds 2016 en heb er mijn bachelor thesis over geschreven. Om deze reden is het altijd heel interessant. Ik wil me graag verder ontwikkelen in dit onderwerp”.

Welke Netflix serie heb je tijdens Corona ontdekt?

“Eerlijk gezegd heb ik de hele Breaking Bad serie opnieuw gekeken en ben daarna Better Call Saul begonnen. Deze had ik nog niet gezien en was er meteen aan verslaafd. Op dit moment ben ik bezig aan het laatste seizoen dat onlangs op Netflix is gekomen”. 

De werkplek van Roel Koens de afgelopen periode

Over NextGen

NextGen is het jongerennetwerk van NLdigital en verbindt jonge, ambitieuze talenten uit de digitale sector. Het netwerk biedt handvatten aan bedrijven om millennials te binden en aan young professionals om de nieuwe leiders van morgen te worden: ‘The Next Generation’. Werk je bij een lidbedrijf van NLdigital en wil je ook deelnemen?  


Deel via:

Het laatste nieuws

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Cybersecurity

Hoofdlijnenakkoord 2024: plussen en minnen voor de digitale sector

Het Hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB laat voor de ICT-sector een wisselend beeld zien. Enerzijds is er volop ambitie om Nederland een aantrekkelijk vestigingsland te laten blijven, anderzijds wordt er stevig gesnoeid in de middelen voor innovatie.
Politiek & wetgeving

Help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel leden een rem op groei. Als collectief zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Vul je de enquête in?
Opleiding & arbeidsmarkt

Brancherapportage ArboNed: verzuimcijfers digitale sector

Hoe zijn de verzuimcijfers in de sector? ArboNed heeft een uitgebreide rapportage samengesteld met verzuimcijfers van werkgevers binnen de digitale sector. Bekijk de stand van zaken en hoe jouw bedrijf zich verhoudt tot anderen in de sector.
Werkgeverschap

Data Pro Code: eenjarig jubileum toezichthouder SCOPE Europe

Het is een jaar geleden dat SCOPE Europe de accreditatie ontving van de Autoriteit Persoonsgegevens voor hun cruciale rol als toezichthoudend orgaan voor de Data Pro Code.
Avg & privacy