Onze leden

Alle leden van NLdigital hebben een eigen organisatieprofielpagina. Op welk vlak zijn onze leden expert? Hoe kunnen zij jou ondersteunen? Als lidbedrijf kun je jouw organisatiepagina zelf beheren via het ledenportal.

Op zoek naar meer informatie over een specifiek bedrijf? Gebruik dan de zoekfunctie en klik op de logo’s voor een achterliggende pagina.

Bedrijfsactiviteiten:

EPD-leverancier NEXUS Nederland levert innovatieve ICT-oplossingen voor ziekenhuizen en GGZ-instellingen. NEXUS is in 25 landen actief en heeft vestigingen op meerdere locaties in Europa. Met meer dan 1.300 medewerkers zijn wij een van de grootste EPD-leveranciers in Europa. In Nederland gebruikt een 30-tal zorginstellingen software van NEXUS. Het is onze missie om sámen met het zorgnetwerk innovaties te realiseren voor betere-, betaalbare- en meer persoonlijke zorg.

NEXUS biedt de complete suite-oplossing waarbij alle medische-, administratieve- en logistieke workflows optimaal worden ondersteund vanuit één systeem. In een omgeving die feilloos is afgestemd op de specifieke behoefte per gebruiker. Naast het gebruikersgemak kenmerkt de software van NEXUS zich door de open architectuur. Wilt u de NEXUS-omgeving uitbreiden met een product van een derde leverancier? Of wilt u juist uw bestaande, niet-NEXUS omgeving verrijken met een (diagnostische) module van NEXUS? Omdat wij werken met open systemen zijn beide wensen, al dan niet naadloos, te integreren in uw huidige ICT-landschap. Hierdoor heeft u nu, en in de toekomst toegang tot de mooiste oplossingen.

Visie en Missie? NEXUS ziet het als haar plicht om zorgaanbieders te helpen om zich te focussen op hun kerntaak: het bieden van de best mogelijke zorg voor de best mogelijke prijs. Dat doen we met specialistische kennis, gericht advies en vernieuwende IT-oplossingen die we zelf ontwikkelen, verkopen, implementeren en onderhouden.

Spreekt onderstaande identiteit jou aan?

NEXUS gelooft in daadwerkelijk; Samenwerken (inspireren en collegialiteit), volgt ontwikkelingen in de zorg én in de IT op de voet en draagt van daaruit oplossingen aan die slim inspelen op nieuwe uitdagingen. Daarbij staat niet de IT, maar de behoefte van de klant centraal.

De zorg vindt in ons een Persoonlijk (gepassioneerd, betrokken en gedreven) partner.

Open, transparant en betrouwbaar. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.

We zijn Professioneel (resultaatgericht, altijd alert op het creëren en benutten van kansen).

Misschien is NEXUS Nederland wel de werkgever die jij zoekt! Aarzel dan niet en neem direct contact op met onze HR afdeling Telefoon: 030-6015600 E-mail: human.resources@nexus-nederland.nl

Showcases:

Groene Hart Ziekenhuis kiest voor nieuw EPD van NEXUS

Op 18 juli ondertekenden het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) en softwareleverancier NEXUS Nederland het contract voor de levering en implementatie van de complete NEXUS-software suite. Met deze keuze legt het GHZ een gezonde en efficiënte basis om haar ambitie als virtueel netwerkziekenhuis waar te maken. Grote voordelen van het pakket voor het GHZ zijn het open systeem en de mogelijkheden tot verdere samenwerking in de keten.

St. Anna Zorggroep levert direct uit EPD aan LIR

Alle Nederlandse ziekenhuizen moeten per 1 januari 2020 beschikken over een koppeling tussen het patiëntendossier en het Landelijk Implantaten Register (LIR).

Bij de St. Anna Zorggroep zijn ze nog een stapje verder gegaan: _“De gegevens behorende bij het implantaat zijn namelijk niet alleen relevant voor het LIR, maar zeker ook voor onze zorgverleners. Door de implantatenregistratie vorm te geven vanuit de ZIB ‘medisch hulpmiddel’ kunnen wij de implantaatinformatie gestructureerd tonen in het EPD. Zo voorkomen we dat zorgverleners de informatie twee keer moeten vastleggen. Samen met EPD-leverancier NEXUS Nederland zijn wij op basis van dit uitgangspunt (Registratie aan de bron) een ontwikkeltraject ingegaan met als resultaat dat wij in juni zijn gestart met het registreren van de eerste implantaten”, _aldus Astrid van den Hoek, St. Anna Zorggroep.

Doordat NEXUS alle ZIB’s in het EPD heeft geïntegreerd kunnen ziekenhuizen rechtstreeks vanuit het EPD aanleveren aan het LIR én LROI (Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten).Diezelfde informatie kan ook eenvoudig met de patiënt zélf worden gedeeld via het patiëntenportaal. Mocht er iets aan de hand zijn met het implantaat, dan wordt direct contact opgenomen met de betreffende patiënt.

Categorieën

  Leverancier van:

  • Software
 • Ontwikkeling maatwerksoftware
 • Ontwikkeling standaard software
  • Advies en ondersteuning
 • Implementatiepartner
 • Consultants
 • Maakt gebruik van technologieën:

  Richt zich op:

 • MKB
 • Grote bedrijven
 • Richt zich op sector:

 • Zorg en welzijn
 • Afzetmarkt(en):

 • Afzetmarkt NL
 • Afzetmarkt Europa