We bestaan 100 jaar

En dat vieren we graag met jou!

Op 18 september 1922 komt een viertal ondernemers bij elkaar op de Amsterdamse Prinsengracht. Ze hebben een plan: een vereniging oprichten voor de opkomende branche van kantoormachines. Deze vereniging, de VIFKA, is de directe analoge voorganger van NLdigital.

Namen door de jaren heen

Na 100 jaar, diverse afsplitsingen, fusies en naamsveranderingen bestaan we nog steeds. Alles is anders geworden. Maar onze missie is nog hetzelfde:
zorgen dat Nederland optimaal kan profiteren van technologische innovatie, door de bedrijven die dit mogelijk maken te verbinden.

Doe mee: deel jouw spullen en verhalen

Loop jij al heel lang mee in de vereniging? Heb je een leuke anekdote over de geschiedenis van ICT of NLdigital? Of staat er bij jou op kantoor een prachtig object uit onze rijke geschiedenis stof te verzamelen? Laat het ons weten!

We zijn erg benieuwd naar je verhalen. Dat mag gaan over de tijd van mainframes en ponskaarten. Of misschien heb je je eerste PC nog. Maar ook je eerste smartphone is welkom. We zijn tenslotte een jonge sector.

Pop-up tentoonstelling: 100 jaar efficiency

De Efficiency Beurs: tientallen jaren was dit evenement een begrip in digitaal Nederland. Misschien ben je er zelf ooit wel geweest. Bezoekers konden zich hier laten inspireren door de nieuwste computers, kantoormachines en andere innovaties.

De beurs werd eind vorige eeuw ingehaald door de tijd. Maar om ons 100-jarig bestaan te vieren brengen we hem eenmalig terug!

Interesse tentoonstelling

Wil je naar onze tentoonstelling komen? Laat je gegevens achter, dan houden we je op de hoogte wanneer je jouw bezoek kunt inplannen.

 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
  naam@bedrijf.nl

Wat staat er in de planning?

In dit jubileumjaar organiseren we diverse activiteiten die in het teken staan van ons 100-jarig bestaan. Houd hiervoor onze website in de gaten.

 • 6 juli 2022

  Aftrap jubileumjaar op de strandborrel in Scheveningen.

 • Najaar 2022

  Opening pop-up tentoonstelling.