We bestaan 100 jaar

En dat vieren we graag met jou!

Op 18 september 1922 komt een aantal ondernemers bij elkaar op de Amsterdamse Prinsengracht. Ze hebben een plan: een vereniging oprichten voor de opkomende branche van kantoormachines. Deze vereniging, de VIFKA, is de directe analoge voorganger van NLdigital.

Pop-up tentoonstelling: 100 jaar efficiency

De Efficiency Beurs: tientallen jaren was dit evenement een begrip in digitaal Nederland. Misschien ben je er zelf ooit wel geweest. Bezoekers konden zich hier laten inspireren door de nieuwste computers, kantoormachines en andere innovaties.

De beurs werd eind vorige eeuw ingehaald door de tijd. Maar om ons 100-jarig bestaan te vieren brengen we hem eenmalig terug!

In een pop-up tentoonstelling kijken we wat 100 jaar efficiency ons land heeft gebracht. We nemen je mee langs enkele hoogtepunten uit een eeuw digitale vooruitgang. En we vragen ons af: wat betekent efficiency in de economie van de toekomst?

De pop-up tentoonstelling is te bezoeken in ons clubhuis in Breukelen. Benieuwd?

Namen door de jaren heen

Na 100 jaar, diverse afsplitsingen, fusies en naamsveranderingen bestaan we nog steeds. Alles is anders geworden. Maar onze missie is nog hetzelfde:
zorgen dat Nederland optimaal kan profiteren van technologische innovatie, door de bedrijven die dit mogelijk maken te verbinden.

Efficiency tentoonstelling jaren 60

Bron: Open beelden. Producent: Polygoon-Profilti. Beheerder: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Wat staat er op de planning?

In dit jubileumjaar organiseren we diverse activiteiten die in het teken staan van ons 100-jarig bestaan. Houd hiervoor onze website in de gaten.

  • 6 juli 2022

    Aftrap jubileumjaar is geweest op de strandborrel in Scheveningen.

  • 21 september 2022

    Opening pop-up tentoonstelling (voor genodigden).