Opleiding Software Development

Meld je aan als werkgever!

Is jouw organisatie op zoek naar Software Developers die direct aan het werk gaan? Samen met Cloud IT Academy en de Hogeschool Utrecht hebben wij in 2020 de handen ineen geslagen om het tekort aan IT-talent op te lossen. We zijn gestart met een duale opleiding voor Software Development, waar jouw organisatie deel van kan uitmaken.

We horen doorlopend van onze leden dat ze moeite hebben om medewerkers te vinden en dat dit hun grootste groeiremmer is. De tekorten in onze sector zijn inmiddels gigantisch en worden steeds groter.

Wij zochten naar een praktische oplossing die onze leden direct kan ontzorgen en vonden die bij Stichting Cloud IT Academy (CITA). De stichting ontwikkelt succesvolle studeren/werken programma’s in samenwerking met Hogeschool Utrecht voor Cloud Engineers en vorig jaar dus ook voor Software Developers. In september ’21 is het eerste klasje developers gestart met de opleiding en werken bij de CITA-bedrijven.

Past het bij jouw bedrijf?

De stap naar het aannemen van een student voor vier jaar kan groot zijn. Om te kijken of de begeleiding en inzet past voor jouw bedrijf kun je in het voorjaar (februari – juni ’22) een stageplek aanbieden aan een MBO4 student. Deze is al bijna klaar met de opleiding en kan in september bij jou aan de slag als er een klik is van beide kanten.

Praktische informatie en aanmelden

Als je hieraan wilt deelnemen, dan is het niet noodzakelijk dat je voor de stagiair lid bent van CITA. Werkt het voor beide partijen, is er een klik en besluit je de student in dienst te nemen in een studiewerkbaan voor de duale HBO-opleiding Software Development, dan word je lid van CITA.

Deelnemen kan nog tot en met december 2021. Wil je meedoen of meer weten? Neem contact op met CITA The Next Generation via 085 – 06 09 678 of info@clouditacademy.nl.

Het succes is bewezen

CITA ontwikkelde eerder al een succesvol studeren/werken programma in samenwerking met Hogeschool Utrecht, toen voor Cloud Engineers.

In 2018 en 2019 koos ruim 100 jong IT-talent voor de combinatie van werken en studeren.

Afgestudeerde studenten op MBO 4 niveau gingen direct aan de slag bij een bedrijf (drie dagen per week) en verdiepten tegelijkertijd hun kennis via een duale HBO-opleiding (twee dagen per week) van Hogeschool Utrecht.

De ervaring leert dat zij vanaf dag één facturabel zijn. Studenten voelen zich sterk verbonden met het bedrijf en groeien uit tot de excellente medewerker van de toekomst.

Praktische informatie

  • Je hebt de visie om jongeren op te leiden tot IT-talent van de toekomst.
  • Binnen jouw organisatie is één aanspreekpunt & begeleider voor de student, die deelneemt aan expertmeetings van CITA.
  • De opleiding wordt gegeven aan de Hogeschool Utrecht. Studenten komen uit heel Nederland, en daardoor kunnen ook bedrijven uit het hele land aanmelden als werkgever.
  • Studenten zijn afgestudeerde MBO’ers die in 4 jaar tijd een HBO-bachelor halen.
  • De student is binnen jouw bedrijf een echte medewerker en krijgt een vierjarig starters-contract voor drie dagen werken per week en een salaris.
  • Wanneer de student minimaal 50 studiepunten behaalt, vergoed je zijn studiekosten.
  • CITA berekent een eenmalige entree fee per bedrijf en een jaarlijkse bijdrage per student. Deze kosten kunnen grotendeels worden verrekend met de subsidie praktijkleren. Leden van NLdigital krijgen korting op deze fee.

Meer weten of meedoen?

Wil je meer informatie over Stichting Cloud IT Academy? Neem dan contact op met directeur Marcel Schilders, 085 – 0470624.

Wil je meer weten over de rol van NLdigital bij deze opleiding of over de informatiesessie? Neem dan contact op met Jelmer Schreuder, 0348 – 49 36 36.