NLdigital Voorwaarden

Goede afspraken maken met je opdrachtgevers?

Gebruik dé standaard algemene voorwaarden voor de ICT-branche!

2.000 IT-bedrijven gingen je voor

Als bedrijf in de digitale sector zorg je voor uitstekende dienstverlening aan jouw klanten. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan kunnen jouw opdrachtgevers je aansprakelijk stellen. Met de NLdigital Voorwaarden hoef je je geen zorgen te maken over aansprakelijkheidskwesties omdat je goed beschermd bent. Bestel ze nu en je kunt ze direct inzetten.

Ook door jouw bedrijf te gebruiken!

De opzet van deze voorwaarden is breed, zodat ook jouw bedrijf, klein of groot, ze in de verkoop kan gebruiken. De voorwaarden bouwen voort op onze eerdere versies (zoals de Nederland ICT Voorwaarden en ICT~Office Voorwaarden). Ze zijn aangepast aan de hand van nieuwe wetgeving en jurisprudentie en gesprekken met onze achterban.

De basis voor een goede overeenkomst

De NLdigital Voorwaarden zijn dé standaard algemene voorwaarden voor de ICT-branche. Ze worden ingezet door 2.000 IT-bedrijven in Nederland en dekken alle essentiële thema’s.

 • Breed toepasbaar

  Voor zowel kleine als grote ICT-bedrijven te gebruiken

 • Breed draagvlak

  Al meerdere edities de standaard in de markt

 • Sluit aan bij AVG

  Inclusief Standaardclausules voor verwerkingen

Als je de voorwaarden aangeschaft ben je niet automatisch lid. Lid worden biedt je wel veel voordelen, waaronder:

 • Download voorwaarden gratis

  ook andere standaarddocumenten vind je in het ledenportal

 • Krijg juridisch advies

  Onze ervaren juristen helpen je verder bij juridische vragen

 • Gratis workshops en events

  Diverse juridische onderwerpen komen aan bod

Twijfel je nog tussen het aanschaffen van de voorwaarden en het lidmaatschap van NLdigital? Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dan vertellen we je graag wat we voor jouw bedrijf, naast algemene voorwaarden, nog meer kunnen betekenen.

We zochten naar voorwaarden om onze diensten te ondersteunen en de NLdigital Voorwaarden komen overeen met wat we nodig hebben. Vooral het feit dat het voor klanten helder is hoe we de aansprakelijkheid hebben vastgelegd, was de reden om specifiek voor de NLdigital Voorwaarden te kiezen.

Bestellen

Vul onderstaand formulier in voor het bestellen van de voorwaarden voor slechts €135,- (excl. btw).
Ben je lid van NLdigital, download ze dan gratis in het ledenportal.

 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *

Praktische informatie voor gebruik

Als je de NLdigital Voorwaarden hebt besteld ontvang je bij de voorwaarden een uitgebreide handleiding en een stappenplan om de voorwaarden in gebruik te nemen.

Ben je lid van NLdigital, dan vind je de handleiding en het stappenplan in de portal.

 • Na aanschaf hoef je de voorwaarden niet meer te deponeren, dat hebben wij al gedaan bij de Rechtbank Midden-Nederland.
 • Van toepassing verklaring: geef jouw klant vooraf duidelijk aan dat je de NLdigital Voorwaarden wilt gebruiken als onderdeel van jullie overeenkomst.
 • Terhandstelling: vóór of bij het sluiten van de overeenkomst moet je de NLdigital Voorwaarden aan jouw klant verstrekken, zodat deze kennis kan nemen van de inhoud.
 • Leg specifieke inhoud van je overeenkomst (die voor iedere leverancier anders is) apart vast.

Vragen over de voorwaarden?

Onderstaand hebben wij een aantal veel voorkomende vragen en antwoorden voor je op een rij gezet.

Wij horen regelmatig dat mensen denken dat ze lid zijn als ze onze algemene voorwaarden gebruiken. Dit is niet het geval. Als je een lidmaatschap afsluit bij NLdigital, dan kun je heel veel documenten gratis downloaden, waaronder de NLdigital Voorwaarden. Benieuwd naar de voordelen van het lidmaatschap voor jouw bedrijf?

Dat kan. Voor de geldigheid van de voorwaarden maakt de naamsverandering niet uit. Wel zijn de nieuwste voorwaarden helemaal up-to-date gebracht en voldoen aan de laatste stand van de techniek, wetgeving en jurisprudentie. Daarmee zijn ze het beste uitgangspunt om bij nieuwe contracten als algemene voorwaarden bij te sluiten. Dat betekent niet dat oudere voorwaarden niet meer gelden. Die blijven van toepassing op bestaande contracten of zelfs nieuwe contracten zolang je daarnaar blijft verwijzen en de oude set blijft meesturen naar de klant. Dat kan op zich geen kwaad, behalve dat je op sommige onderdelen niet meer bij de tijd bent. Het is daarom verstandig om over te gaan op de nieuwe NLdigital Voorwaarden.

Nee, ze mogen niet inhoudelijk worden aangepast. Op de NLdigital Voorwaarden rust namelijk het auteursrecht van NLdigital. Daarom ontvang je de voorwaarden alleen in beveiligd pdf-bestand. We willen ook verwarring voorkomen als bedrijven onze voorwaarden kopiëren en plakken en/of wijzigingen aanbrengen, terwijl het nog wel lijkt alsof het de voorwaarden van NLdigital zijn.

Nee. Nederlandse IT-leveranciers kunnen vertalingen naar het Duits, Engels en Frans van de NLdigital voorwaarden gebruiken om taalbarrières met klanten te overbruggen. De vertalingen worden niet gecheckt naar buitenlands recht. De Duitse vertaling is dan ook niet bedoeld voor gebruik door in Duitsland gevestigde leveranciers, de Engelse vertaling niet voor gebruik door in Engelstalige landen gevestigde leveranciers, etc.

Gebruik je de voorwaarden voor een klant in het buitenland? Dan is het aan te raden om los van de voorwaarden nog een keer extra te bevestigen dat op de overeenkomst Nederlands recht van toepassing is, bijvoorbeeld in je offerte of overeenkomst.

Staat je vraag hier niet tussen? Stuur dan een mail naar de juristen van NLdigital via info@nldigital.nl of bel naar 0348 – 49 36 36. Ben je lid? Stuur dan je vraag snel en eenvoudig in via de ledenportal.