Nieuw instrument gelanceerd om cyberweerbaarheid te vergroten

Een cyberincident kan grote gevolgen hebben. Toch ben je je als ondernemer niet altijd voldoende bewust van de risico’s en de gevolgen hiervan voor je bedrijf. Om de bewustwording en kennis hierover te vergroten, hebben we samen met een aantal andere organisaties een nieuw instrument ontwikkeld om het mkb weerbaarder te maken tegen cyberaanvallen: de Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid.

Laat je niet hacken en bekijk aan de hand van 11 vragen welk risico je loopt en hoe je jouw onderneming veiliger maakt!

Samenwerking

NLdigital is een van de initiatiefnemers van dit project. Samen met partners als VNO-NCW, MKB Nederland, CIO Platform Nederland, Verbond van Verzekeraars, Nationale Politie, Cyberveilig Nederland, de Online Trust Coalitie, het CCV en dankzij subsidie van de ministeries van EZK en JenV is dit risicomodel tot stand gekomen.


Deel via:

Het laatste nieuws

Handige ‘wie doet wat’ kabinet-Schoof

Hoe zijn de verzuimcijfers in de sector? ArboNed heeft een uitgebreide rapportage samengesteld met verzuimcijfers van werkgevers binnen de digitale sector. Bekijk de stand van zaken en hoe jouw bedrijf zich verhoudt tot anderen in de sector.
Politiek & wetgeving

Reminder! Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Bedrijven en instellingen investeren vaak veel tijd en geld in het begeleiden van stagiairs en het opleiden van eigen medewerkers. VNO-NCW/MKB-Nederland en brancheorganisaties willen graag helder krijgen hoeveel tijd en geld bedrijven en instellingen precies daarin steken.
Opleiding & arbeidsmarkt

NLdigital reageert op Nederlandse NIS2-implementatiewet

NLdigital heeft een reactie verstuurd op de consultatie van de Cyberbeveiligingswet, de Nederlandse implementatie van de NIS2-richtlijn.
Cybersecurity

Gezamenlijk persbericht: Omgevingsdiensten en datacenters tekenen gezamenlijke aanpak voor energiebesparing servers

Het energiegebruik van servers in datacenters gaat omlaag. Op 27 juni, tijdens Nationale Energiedag, tekenen vertegenwoordigers uit de datacenterbranche voor...
Duurzaamheid

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Cybersecurity