Reminder! Doe mee: onderzoek opleidingskosten bedrijven

Bedrijven en instellingen investeren vaak veel tijd en geld in het begeleiden van stagiairs en het opleiden van eigen medewerkers. VNO-NCW/MKB-Nederland en brancheorganisaties willen graag helder krijgen hoeveel tijd en geld bedrijven en instellingen precies daarin steken. Over de resultaten willen werkgeversorganisaties in gesprek met het kabinet. Dit is een belangrijk thema, omdat onderwijs vaker lijkt te verschuiven van de school naar de werkplek en er meer van bedrijven wordt gevraagd.

Vragenlijst

Om in beeld te brengen hoeveel tijd en geld bedrijven precies kwijt zijn aan stages en opleidingen, hebben werkgeversorganisaties samen met onderzoeksbureau ResearchNed een vragenlijst ontwikkeld. Die vragenlijst bestaat uit twee delen.

De eerste vragenlijst is bedoeld voor degene binnen jouw bedrijf of instelling die stagiairs of collega’s in opleiding begeleidt. Dat kun je natuurlijk ook zelf zijn. De link naar deze vragenlijst vind je hier.

Het tweede deel van de vragenlijst betreft bedrijfskosten, zoals een eventuele stagevergoeding. Ook zijn er vragen over een mogelijk bredere betrokkenheid van jouw organisatie bij het onderwijs, zoals via het verzorgen van gastlessen. Dit deel van de vragenlijst kun je mogelijk zelf het beste invullen. De link naar dit deel van de vragenlijst vind je hier.

Beide vragenlijsten zijn naar verwachting snel in te vullen.

Mochten er vragen of opmerkingen over dit onderzoek zijn, dan kun je mailen naar onderzoek@researchned.nl.


Deel via:

Het laatste nieuws

Handige ‘wie doet wat’ kabinet-Schoof

Met de komst van het nieuwe kabinet-Schoof hebben we een uitgebreid overzicht samengesteld van alle bewindspersonen die van invloed zijn op de digitale sector. Dit overzicht omvat zowel staatssecretarissen als ministers, en is bedoeld als een gids om u te helpen navigeren door het landschap van digitale beleidsvorming en regelgeving.
Politiek & wetgeving

NLdigital reageert op Nederlandse NIS2-implementatiewet

NLdigital heeft een reactie verstuurd op de consultatie van de Cyberbeveiligingswet, de Nederlandse implementatie van de NIS2-richtlijn.
Cybersecurity

Gezamenlijk persbericht: Omgevingsdiensten en datacenters tekenen gezamenlijke aanpak voor energiebesparing servers

Het energiegebruik van servers in datacenters gaat omlaag. Op 27 juni, tijdens Nationale Energiedag, tekenen vertegenwoordigers uit de datacenterbranche voor...
Duurzaamheid

Europese verkiezingsprogramma’s: meer aandacht voor digitalisering

Op 6 juni wordt er in Nederland gestemd voor de Europese Verkiezingen. We hebben de belangrijkste punten van de partijen met minimaal 1 zetel in de peiling op een rij gezet.
Cybersecurity

Overheid toont eindelijk uitwerking cybersecuritywet NIS2: laat weten wat jij ervan vindt!

De conceptuitwerking van de NIS2-wet voor Nederland is gepubliceerd: de Cyberbeveiligingswet! Dit betekent dat we eindelijk duidelijkheid krijgen over wat de overheid precies voor ogen heeft met de wet die zij wil invoeren.
Cybersecurity