21 september 2012

Zes startups verdienen topcoach via ICT~Office

Zes jonge ICT-startups beschikken vanaf vandaag over een CEO van een beeldbepalend ICT-bedrijf als persoonlijke coach. Dat is de succesvolle uitkomst van de eerste editie van NewBeez On Stage op 20 september, een initiatief van ICT~Office dat wordt gesteund door KPN en de Gemeente Den Haag. Mei Ling Tan van House of Einstein won met haar pitch een geheel verzorgd ICT-Bootcamp in Tel Aviv. Deze reis is beschikbaar gesteld door de Israëlische ambassade.

Meer dan 100 speedmeetings met CEO’s

Maar liefst 35 jonge bedrijven waren vertegenwoordigd en toetsten in een informele setting hun ideeën bij tenminste drie topmensen. In totaal werden er tijdens het event in de Caballero Fabriek in Den Haag minstens 100 speedmeetings gehouden. Van de uiteindelijke zeven finalisten wonnen zes startups een coach.

Zo is Maarten Pieter Lantsheer (Stichting MIA Helpt uit Utrecht) gekoppeld aan Henk Broeders van Capgemini en Pieter Bosschaart (Mr. Prezident uit Amsterdam) aan Louis Rustenhoven van KPN. Philip Voogt (Aangetekend Bellen uit Den Haag) kan voor advies terecht bij Bart Hogendoorn van HP Nederland. Ronald Kasteel van KZA neemt Ruben Vermijs (IT Next uit Amsterdam) onder z’n hoede, net zoals Erik Nicolai (New day at Work uit Bunschoten) op steun rekenen van Johan Doruiter van Oracle.

ICT-Bootcamp in Tel Aviv

Mei Ling Tan van House of Einstein won niet alleen Emo Prins (BusinessBase) als coach. Met haar bedrijf, waarmee ze mannen met een hekel aan shoppen verlost van hun probleem, sleepte ze ook het ticket voor een ICT-Bootcamp in Tel Aviv in de wacht. Deze prijs werd uitgereikt door Haim Divon, ambassadeur van Israël in Nederland.

ICT~Office wil met NewBeez On Stage jonge en innovatieve ondernemers helpen om hun startup in een stroomversnelling te brengen en wordt hierbij gesteund door KPN en de Gemeente Den Haag. Beide partijen onderschrijven het grote belang van startups voor de ontwikkeling van de economie en de sector.