4 oktober 2012

Young ICT Professionals-netwerk gaat Challenge aan met Rode Kruis

Het Young ICT Professionals-netwerk van ICT~Office begint binnenkort aan de eerste Challenge. In opdracht van het Rode Kruis zal gekeken worden hoe jonge vrijwilligers geworven en verbonden kunnen worden aan de organisatie met behulp van innovatieve ICT-oplossingen.

Meer jongeren binden

Het Rode Kruis is een (inter)nationale humanitaire hulporganisatie. Missie van het Rode Kruis is het voorkomen en verzachten van menselijk lijden waar dan ook, het beschermen van levens en gezondheid en het waarborgen van respect voor de mens. Hierbij gaat er bijzondere aandacht uit naar diegenen die het kwetsbaarst zijn.

Een belangrijk deel van het werk van het Rode Kruis wordt gedaan door vrijwilligers. Zij vervullen een cruciale rol bij zaken als medische en facilitaire hulp bij (internationale) rampen, de EHBO-posten bij (grote) evenementen en sociale hulp om de hoek. De groep vrijwilligers ‘vergrijst’ echter steeds meer. Het YIP-netwerk gaat de ‘challenge’ aan om meer jongeren als vrijwilliger aan het Rode Kruis te binden. Vooral van belang is te onderzoeken welke rol ICT hierbij kan spelen.

Wie zijn de Young ICT Professionals?

Het Young ICT Professionals-netwerk is een initiatief van jonge, ambitieuze talenten werkzaam bij zowel grote als MKB-bedrijven uit de ICT-sector. Het netwerk streeft ernaar ICT positief op de kaart te zetten en biedt tegelijkertijd jong ICT-talent de kans om zich te kunnen profileren.

Wat is de Challenge?

De leden van het YIP-netwerk werken bij de Challenge in kleine teams en op een bedrijfsonafhankelijke manier aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Dit gebeurt op basis van een vraag van een externe, niet-commerciële partij. De onderwerpen van de Challenge variëren van bijvoorbeeld zorg en onderwijs tot energie, mobiliteit en veiligheid. Naast het feit dat de opdrachtgever een vernieuwende oplossing krijgt voor z’n probleem, laat het YIP-netwerk hiermee de toegevoegde waarde van ICT voor de BV Nederland zien.