11 maart 2013

Werkkostenregeling pas vanaf 2015 verplicht

Wat houdt de werkkostenregeling in?

De werkkostenregeling vervangt alle bestaande fiscale regels voor vergoedingen, zoals kerstpakketten en personeelsuitjes. De werkkostenregeling raakt iedere werkgever, bijvoorbeeld wanneer er wordt gewerkt met een vaste kostenvergoeding. Werkgevers zullen hun bestaande afspraken met hun personeel, zoals vastgelegd in arbeidsovereenkomsten en personeelshandboeken, in de meeste gevallen moeten herzien.

Aanvankelijk konden werkgevers tot 1 januari 2014 kiezen tussen de ‘oude’ situatie en de nieuwe werkkostenregeling. Vervolgens zou de nieuwe regeling voor iedere werkgever verplicht worden. Staatssecretaris Weekers wil de werkkostenregeling nu vereenvoudigen en aantrekkelijker maken voor het MKB. De mogelijkheden hiervoor worden momenteel via een internetconsultatie in kaart gebracht. De verwachting is dat de verkenning binnen enkele weken naar de Tweede Kamer kan worden gestuurd.

Om werkgevers en loonadministrateurs duidelijkheid en voldoende voorbereidingstijd op eventuele wijzigingen van de werkkostenregeling te geven, heeft de staatssecretaris besloten om het overgangsregime tot 1 januari 2015 te verlengen.

Meer weten?

Via onderstaande link vindt u meer informatie over de ontwikkelingen rondom de werkkostenregeling.

Nieuwsbericht werkkostenregeling op website ministerie van Financiën

Workshop ‘De werkkostenregeling in detail’ op 13 maart

Samen met Mazars accountants en belastingadviseurs organiseert Nederland ICT op woensdag 13 maart de workshop ‘De werkkostenregeling in detail’. De experts Anita de Casparis en Madelon Warning van Mazars vertellen u wat de werkkostenregeling precies inhoudt, wat de laatste ontwikkelingen zijn en welke stappen u moet ondernemen om straks klaar voor te zijn voor de werkkostenregeling.  Tijdens de workshop kunt u ook uw vragen stellen over het besluit van de staatssecretaris van Financiën.

Bent u op 13 maart verhinderd? Geen nood, want op 11 september herhaalt Nederland ICT de workshop ‘De werkkostenregeling in detail’.