13 september 2018

Verkeersveiligheidscampagne ‘MONO, ongestoord onderweg’ gelanceerd

TELECOM

Vandaag heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, de campagne ‘Aandacht op de weg’ gelanceerd. Onderdeel hiervan is het merk ‘Mono, ongestoord onderweg’. Het ministerie heeft deze campagne in samenwerking met een aantal andere partijen (waaronder Nederland ICT) ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het verkeerd gebruik van smartphones in het verkeer drastisch afneemt.

Mensen bellen minder en gebruiken de smartphone steeds vaker voor sociale media en tekstberichten, ook als ze aan het verkeer deelnemen. De kans op ongelukken neemt hierdoor toe. Als sector dragen we graag bij aan meer bewustwording hierover en leveren we concrete oplossingen om afleiding in het verkeer zoveel mogelijk te voorkomen. Vorig jaar hebben we dan ook, samen met ruim 40 organisaties, een convenant ondertekend voor een veilige norm voor smartphones in het verkeer. Hieruit voort komt de campagne ‘Aandacht op de weg’.

Zoveel mogelijk partijen moeten zich in gaan zetten voor verantwoord gebruik van de functies van de smartphone in het verkeer. Het gaat er dus niet om dat de smartphone of andere devices uit de auto geweerd moet worden, maar dat we er gezamenlijk voor zorgen dat mensen weten wat wel en niet kan met technologie in de auto. Smartphone fabrikanten en softwareontwikkelaars kunnen daar in hun designfase rekening mee houden en werkgevers kunnen hierin ook hun verantwoordelijkheid nemen richting hun personeel door het gebruik van bijvoorbeeld ‘niet-storen’ functies aan te moedigen.

“Technologie is heel handig in het verkeer, het wijst ons de weg en zorgt er voor dat we bereikbaar zijn in nood, maar we moeten als gebruiker wel zorgvuldig omgaan met deze technologie”, aldus Ruud Klein Schiphorst, portefeuillehouder Infrastructuur van het Algemeen Bestuur van Nederland ICT en Managing Director Nokia Nederland, die namens Nederland ICT bij de lancering aanwezig was.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de campagne op MONO.nl. Voor vragen over deze campagne kun je contact opnemen met René Corbijn.