7 september 2017

Veilige norm voor smartphone in het verkeer: Nederland ICT ondertekent convenant

TELECOM

Nederland ICT heeft gisteren een convenant met gedragscode ondertekend om er voor te zorgen dat het verkeerd gebruik van smartphones in het verkeer drastisch afneemt. Nederland ICT is samen met ANWB, Team Alert, Veilig Verkeer Nederland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu initiatiefnemer voor het opstellen van dit convenant, dat gisteren werd getekend tijdens het ‘Verkeersveiligheidsdiner’ op het hoofdkantoor van de ANWB.

Gedragsverandering

Doel van het convenant is niet om smartphones uit de auto te weren, maar om te zorgen dat mensen weten wat wel en niet kan met technologie in de auto. De afleiding voor bestuurders moet minimaal zijn, terwijl wel optimaal gebruik gemaakt moet kunnen worden van de voordelen die technologie biedt.

Verkeersveiligheidsdiner

De ondertekening van het convenant was een van de onderdelen van de derde editie van het ‘Verkeersveiligheidsdiner’, dat 6 september werd gehouden op het hoofdkantoor van de ANWB. Samen met een groot aantal andere partijen die mee-ondertekenen leveren we zo een actieve bijdrage aan het verminderen van de afleiding door smartfuncties in het verkeer.


Lotte de Bruijn ondertekent convenant