Staatssecretaris Knops lanceert Digicampus

Op 3 juli, tijdens het iBestuurcongres, heeft staatssecretaris Knops van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) op feestelijke wijze de Digicampus gelanceerd. Digicampus is een unieke samenwerking tussen wetenschap, overheid, bedrijfsleven en inwoners. Hier worden behoeften uit de samenleving vertaald naar innovatieve overheidsdiensten voor inwoners en ondernemers. Bij de ontwikkeling van de Digicampus zijn de TU Delft, Logius, ICTU en Nederland ICT betrokken.

Broedplaats voor kennisdeling en versnellen van innovatie

Om vaart te maken met het realiseren van overheidsambities is intensieve samenwerking met bedrijven, softwareleveranciers en wetenschap nodig. Digicampus draagt hieraan bij: Een broedplaats waar bedrijfsleven en wetenschap kennis kunnen delen en in een regelarme testomgeving nieuwe innovaties kunnen ontwerpen. De overheid met deze kennis op haar beurt innovatie versnellen.

Samenwerking structureel naar hoger niveau

Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT is verheugd met de lancering van de Digicampus. “Als vertegenwoordiger van de Nederlandse ICT sector signaleren we al langere tijd een kloof tussen bedrijfsleven, wetenschap en overheid. Dankzij de lancering van de Digicampus wordt die samenwerking nu structureel naar een hoger niveau getild. En dat is belangrijk, want de digitale overheid heeft grote innovatie-ambities. Bedrijfsleven en wetenschap bezitten een schat aan kennis, die zij graag willen delen. Dankzij de kruisbestuiving die binnen de Digicampus ontstaat, wordt deze kennis beter ontsloten en kunnen zij in een neutrale omgeving experimenteren met overheden. Zo kunnen er alleen maar heel mooie initiatieven ontstaan.”

De Digicampus is gevestigd op het terrein van de TU Delft. Kijk voor meer informatie over de Digicampus op www.digicampus.tech.

 


Deel via:

Het laatste nieuws

Nieuwe Ethische Code AI gelanceerd: ‘Meer dan alleen principes’

In een tijd waarin AI de potentie heeft om maatschappelijke en economische vraagstukken op te lossen, is het van essentieel belang dat deze innovaties verantwoord plaatsvinden. De Ethische Code AI helpt hierbij.
Avg & privacy

Bijna 10.000 nieuwe ICT-talenten opgeleid via CA-ICT

Via opleidingsfonds CA-ICT steunen en organiseren wij projecten voor om- en bijscholing voor de ICT-sector. Er zijn mooie resultaten behaald met scholingsprojecten.
Opleiding & arbeidsmarkt

Het belang van innovatief aanbesteden: een stap naar een succesvolle digitale overheid

Op 28 maart organiseerde NLdigital in samenwerking met Digicampus een bijeenkomst die de urgentie en impact van innovatief aanbesteden benadrukte.
Samenwerken met de overheid

Rapport: ICT Markttoets Content Services Platform voor BZK

Eind februari organiseerde NLdigital een ICT Markttoets over een nieuw Content Services Platform (CSP). Dit in opdracht van het ministerie van BZK voor het programma Beter Samen Werken. Het rapport is vanaf nu beschikbaar.
Samenwerken met de overheid

Noodkreet bedrijfsleven en kennisorganisaties: sloop van innovatieklimaat dreigt

Het innovatie- en ondernemersklimaat staat onder druk in Nederland. Dit stelt een grote groep van bedrijven en kennisorganisaties. Zij uiten hun zorgen over de innovatiekracht en het verdienvermogen van Nederland in een brandbrief.
Politiek & wetgeving