28 september 2018

Oktober: cybersecuritymaand! Wat is er allemaal te doen?

CYBERSECURITY, VEILIGE HARD- EN SOFTWARE, COMMISSIE CYBERSECURITY, VERTROUWEN

In de maand oktober is er in heel Europa volop aandacht voor cybersecurity. Van 1 tot en met 31 oktober worden verdeeld over 28 landen 174 activiteiten gehouden, die bijdragen aan de bewustwording over digitale dreigingen. Daarnaast is er volop aandacht voor het vergroten van cyberveiligheid. Wij zijn blij dat dit initiatief in Nederland volop omarmd wordt en hebben de belangrijkste activiteiten van deze maand voor je op een rij gezet.  

Cyber Security Week

Van 2 tot 5 oktober kun je in Den Haag terecht voor de Cyber Security Week, georganiseerd door het netwerkplatform The Hague Security Delta, waar Nederland ICT partner van is. Je kunt hier (gratis) deelnemen aan netwerkborrels, matchmaking events en kennissessies over een breed scala aan onderwerpen. Hier vind je het programma.

Alert Online

Altijd al in het hoofd van een hacker willen zitten? Of wil je weten of jouw organisatie bestemd is tegen een cybercrisis? Dan kun je terecht bij twee van de vele initiatieven die onder campagne Alert Online van 1 tot 14 oktober worden georganiseerd. De agenda van Alert Online staat vol met interessante webinars, cursussen en oefeningen.

One Conference

Op 2 en 3 oktober vindt de internationale cybersecurityconferentie plaats met het thema ‘Merging worlds – securing the connected future’. Twee dagen lang kun je je onderdompelen in de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity uit zowel binnen- als buitenland. Er is een grote diversiteit aan onderwerpen, sprekers en aanwezigen, en daarnaast volop mogelijkheid om te netwerken. Deelname is gratis. Wil je weten bij welke sessies je aan kunt sluiten? Dan kun je terecht op de website van One Conference.

Codeweek

Wil jij als ondernemer helpen om kinderen te interesseren voor digitale technologie, en weet je niet hoe? Dan kun je tijdens de codeweek volop inspiratie opdoen! Van 6 tot 21 oktober zetten ruim 50 organisaties zich in om kinderen te leren programmeren, hacken of op een andere manier te laten werken aan hun digitale vaardigheden. Grote kans dat er een evenement in de agenda staat waar jouw organisatie van kan leren.

Nationale Internet Governance Forum

Op 11 oktober kun je meepraten over de ontwikkeling van het internet en de publieke belangen die daarbij betrokken zijn. Lijkt het je wat? Meld je dan wel aan via de website, of bekijk eerst het programma.

Week van de Veiligheid

De Week van de Veiligheid staat dit jaar in het teken van bescherming tegen cybercrime. De week vindt plaats van 8 tot 14 oktober en is dit jaar sterk ingericht op ondernemers, omdat zij steeds meer te maken krijgen met cybercrime. In diverse gemeentes worden activiteiten georganiseerd, zoals trainingen, workshops en ontbijtsessies. Bekijk hier wat er bij jou in de buurt te doen is.