19 september 2014

Nominaties Nederland ICT Impact Award bekend

AVOND VAN DE DIGITALE ECONOMIE

De Nederland ICT Impact Award wordt uitgereikt aan een project of organisatie die door middel van een ICT-toepassing een zichtbare impuls geeft aan de Digitale Economie.

Genomineerd zijn:

Booking.com: Met de website en mobiele apps van Booking.com kunnen consumenten zeer eenvoudig een hotelkamer of andere accommodatie boeken. Dat kan maanden van tevoren vanuit huis, of in een opwelling via de smartphone op een terrasje. Gebruikers kunnen hun hotel uitkiezen op prijs of het aantal sterren, maar Booking.com maakt het ook heel eenvoudig om ervaringen met elkaar te delen, wat bijdraagt aan de transparantie van de accommodatiemarkt.

AMS-IX: Het belangrijkste knooppunt binnen de Nederlandse internetinfrastructuur is de Amsterdam Internet Exchange. AMS-IX koppelt zo’n 650 netwerken van bijvoorbeeld vaste en mobiele internetproviders hosting providers en content providers aan elkaar. Gekeken naar het aantal netwerken dat met elkaar verbonden wordt en verwerkte data is AMS-IX de grootste internet exchange ter wereld. AMS-IX is een belangrijke reden voor de snelheid en stabiliteit van de Nederlandse internetinfrastructuur en draagt daarmee bij aan de Digitale Economie.

Brains Unlimited: Onderzoek naar het menselijk brein is belangrijk om ziektes als Alzheimer, Parkinson of epilepsie beter te leren begrijpen en te bestrijden en om inzicht te krijgen in menselijk gedrag. Brains  Unlimited heeft de ambitie om een Europees Centre of Excellence te creëren in high field MRI en neurowetenschappen. Een speciaal gebouw van Maastricht University huisvest drie krachtige hoogveld MRI-systemen, die enorme hoeveelheden data genereren. Brains Unlimited bevindt zich op het snijvlak van Healthcare, ICT en Big Data, waarbij ICT een belangrijke rol als process enabler heeft.

Nadere informatie

Dinsdagavond 30 september 2014 organiseren Nederland ICT en ECP, Platform voor de InformatieSamenleving, de eerste Avond van de Digitale Economie in het Louwman Museum te Den Haag. De Avond van de Digitale Economie wordt gerealiseerd in samenwerking met ICT Milieu, MKB Nederland en de Gemeente Den Haag. Meer informatie vindt u op www.avondvandedigitaleeconomie.nl