3 december 2019

NLdigital werkt met CITA aan duale opleiding Software Development

SOFTWARE

Het tekort in de arbeidsmarkt in onze sector is gigantisch en wordt steeds groter. Naast dat we hier doorlopend aandacht voor vragen, zoals onlangs naar aanleiding van de miljoenennota, ondernemen we zelf ook actie. Daarom werken we met Stichting Cloud IT Academy (CITA) aan een duale opleiding Software Development.

We horen doorlopend van onze leden dat ze moeite hebben om medewerkers te vinden en dat dit hun grootste groeiremmer is. Wij zochten naar een praktische oplossing die onze leden direct kan ontzorgen en vonden die bij Stichting Cloud IT Academy (CITA). De stichting ontwikkelde eerder al een succesvol duaal opleidingsprogramma in samenwerking met Hogeschool Utrecht voor Cloud Engineers.

NLdigital is enthousiast over dit concept en heeft CITA gevraagd om hun aanbod uit te breiden met een duale opleiding voor Software Development, waar jij met jouw organisatie deel van kunt uitmaken.

Wat houdt de opleiding in?

Tijdens hun vierjarige opleiding krijgen de studenten 2 dagen per week les, en werken zij 3 dagen per week in een bedrijf. Daardoor kunnen zij direct bij het starten van hun opleiding aan de slag. Dit geeft werkgevers ook de kans om het talent voor de toekomst van hun bedrijf intern op te leiden en gedurende de vierjarige HBO-bachelor te binden aan hun bedrijf.

Welke bedrijven kunnen deelnemen?

De opleiding vindt plaats aan de Hogeschool van Utrecht. Door de centrale ligging kunnen deelnemende bedrijven door het hele land gevestigd zijn.  Deelname staat open voor leden en niet-leden van NLdigital, en onze leden krijgen korting bij deelname. Begeleiders vanuit de bedrijven worden ondersteund met expertmeetings over het binden en boeien van young professionals.