24 november 2016

NL Digitaal: Digitale basiskennis in 51 heldere hoofdstukken

Vorige week werd op het ECP Jaarcongres het boek NL Digitaal gepresenteerd. Het boek is gericht op jongeren en maakt op toegankelijke wijze 51 essentiële zaken uit de digitale wereld tastbaar. NL Digitaal is geschreven door BNR-journalist Herbert Blankesteijn en is tot stand gekomen met ondersteuning van organisaties uit de digitale sector, waaronder Nederland ICT.

ICT is overal en van ons allemaal. Of je nu arts, monteur, politieagent of muzikant bent: digitale basiskennis is onmisbaar. Deze kennis is  bij veel Nederlanders, jong en oud, nu nog te weinig aanwezig. Daarom vinden we het als ICT-sector belangrijk dat NL Digitaal er is. Het boek leert je alles dat je moet weten over ICT, van de eerste transistor tot het internet of things – en alles er tussenin. En dat op een toegankelijke, vermakelijke en zeer begrijpelijke manier.

Nederland kan nog sterker profiteren van de kracht van ICT dan we nu al doen. Hoe meer Nederlanders er zijn met digitale basiskennis, hoe meer we in staat zijn om kansen te herkennen en nieuwe toepassingen te bedenken. We hopen daarom dat dit boek in zo veel mogelijk klaslokalen terecht komt en jongeren enthousiast maakt voor een toekomst met en misschien wel in de ICT. Ook Kamerleden, directeuren, journalisten en wetenschappers kunnen er hun voordeel mee doen. Want het is voor niemand te laat om aan te haken bij de digitale transformatie.

De ontwikkelingen gaan snel. De fysieke uitgave van NL Digitaal krijgt daarom een vervolg in de vorm van een online platform met inhoud die waar nodig telkens bijgewerkt kan worden. Op die manier wordt de inhoud van het boek een blijvende informatiebron voor iedereen die meer wil weten over de digitale wereld.

NL Digitaal is online te bestellen via de bekende webshops en offline te vinden in de boekhandel. Voor meer informatie over het boek kun je ook terecht op de site van de uitgever.