27 oktober 2014

Nieuwe site gelanceerd over veilig internetten: www.veiliginternetten.nl

Minister Kamp van Economische Zaken: ‘Er is nu één herkenbare plek waar je betrouwbare informatie kunt vinden over veilig internetten. Negen van de tien mensen zijn dagelijks online om bijvoorbeeld te bankieren, winkelen of gamen. Het is belangrijk dat zij zich kunnen informeren over hoe ze dat op een veilige manier kunnen doen.’

Stap voor stap antwoorden

Veiliginternetten.nl geeft concrete en praktische antwoorden (stap voor stap) op actuele vragen van internetgebruikers. Bijvoorbeeld over hoe ze veilig kunnen omgaan met hun online privacy, hoe ze veilig gebruik maken van wifi, wat ze kunnen doen en laten op sociale media, en hoe zij kinderen kunnen helpen veilig online te zijn. Deze site bevat hiervoor tools, handreikingen en stappenplannen.

Twitter en Facebook

Veilig internetten is ook actief op sociale media. Tegelijk met de lancering van de website Veiliginternetten.nl zijn ook de Facebook-pagina en Twitter-account live gegaan. Veilig internetten is te volgen via @Vinternetten en facebook.com/veiliginternetten. Daar wordt onder andere bericht over de laatste updates op Veiliginternetten.nl, maar ook over opvallende berichten die niet altijd op de website verschijnen.

Alert Online

De lancering van veiliginternetten.nl is onderdeel van de Alert Online campagne die loopt van 27 oktober tot en met 6 november. Overheid en bedrijfsleven besteden dan twee weken lang extra aandacht aan digitale veiligheid. Zie www.alertonline.nl.