15 februari 2018

Nieuwe quickscan: Ben je verwerker?

AVG

Nu de ingangsdatum van de Avg (GDPR) nadert, wordt onze helpdesk Avg steeds vaker gevonden door bedrijven met vragen over de nieuwe privacywet. Een belangrijke afweging daarbij is welke wettelijke rol je als ICT-bedrijf hebt: ben je alleen ‘verantwoordelijke’, of ook ‘verwerker’? Het blijkt dat dit voor veel bedrijven nog onduidelijk is. Onze nieuwe quickscan biedt dan uitkomst.

Doe de quickscan!

Veel ICT-bedrijven hebben een bijzondere positie binnen de Avg: ze moeten voldoen aan eisen voor de persoonsgegevens die ze zelf verzamelen, maar ook voor de gegevens die ze namens klanten beheren. Uit de praktijk blijkt dat bedrijven sneller in deze rol van verwerker (data processor) zitten dan ze zelf denken. Met de quickscan kun je in één minuut toetsen of je verwerker bent of niet.

Data Pro: dé invulling van de Avg voor verwerkers

NLdigital heeft een concrete invulling gegeven aan de eisen van de Avg voor verwerkers: de Data Pro Code. De code helpt je niet alleen te voldoen aan de wet, hij zorgt er ook voor dat je aan je klanten kunt laten zien hoe je privacy en security hebt geregeld.

Dat is ook het uitgangspunt van onze nieuwe verwerkersovereenkomst. In een helder document leg je vast welke gegevens je verwerkt en maak je afspraken over de maatregelen die nodig zijn om deze gegevens te beschermen.

Kijk op de Helpdesk Avg voor meer informatie over de Data Pro Code en bijbehorende dienstverlening.

 

Wil je Avg-compliant worden?

Dan is het gratis Data Pro oriëntatiepakket een goed startpunt.

Meer informatie