16 januari 2013

NewBeez en Young ICT-professionals laten gezicht zien

Jonge ondernemer vs CEO

De Big Improvement Day draait om zaken als ‘leren van elkaar’ en ‘elkaar inspireren’. Nederland ICT levert hieraan een bijdrage door middel van initiatieven als de Challenge van de Young ICT Professionals en het evenement NewBeez On Stage. Met dit laatste evenement wil Nederland ICT authentiek ondernemerschap stimuleren door jonge startups te koppelen aan ervaren CEO’s.

Tijdens de Big Improvement Day vertelden zowel de jonge ondernemers als de CEO’s dat dit concept z’n vruchten afwerpt. Aan het woord kwamen de koppels Mei Ling Tan – Emo Prins (House of Einstein & BusinessBase) en Maarten Pieter Lantsheer – Henk Broeders (MIA Helpt & Capgemini) en Sylvia Roelofs (algemeen directeur Nederland ICT). Broeders riep hierbij zijn collega’s op om jonge ondernemers te gaan coachen. Voor de ‘newbeez’ had hij ook een advies: “Aarzel niet en stap met je vragen af op CEO’s”. Het item werd gepresenteerd door Arko van Brakel (De Baak).

BV Nederland

Publieke en private partijen komen jaarlijks op de derde dinsdag van januari samen tijdens de Big Improvement Day om elkaar te inspireren en te stimuleren een positieve bijdrage aan de BV Nederland te leveren. Rond de thema’s Duurzaamheid, Educatie, Ondernemerschap en Leiderschap vertelden diverse voorname sprekers inspirerende en soms indrukwekkende verhalen. Onder hen waren Wiebe Draijer (voorzitter SER), Melanie Schultz van Haegen (minister van Infrastructuur & Milieu) en Ali B (rapper en theatermaker).

Ook werd een aantal awards uitgereikt, waaronder de award voor het beste familiebedrijf. Benno Leeser van Gassan Diamons kreeg deze prestigieuze prijs uit handen van John Fentener van Vlissingen (BCD Holdings). Het was de eerste keer dat deze award werd uitgereikt.