1 oktober 2014

Nederland ICT reikt Awards uit tijdens Avond van de Digitale Economie

Tijdens de eerste Avond van de Digitale Economie in het Louwman Museum in Den Haag heeft Nederland ICT verschillende Awards uitgereikt. Jurriaan van Rijswijk werd uitgeroepen tot de ICT Personality van het jaar 2014. Brains Unlimited werd uitgekozen als de winnaar van de Nederland ICT Impact Award, CGI en Alliander kregen de ICT Milieu Award. De Avond van de Digitale Economie werd samen met ECP georganiseerd op 30 september 2014.

ICT Personality Award

Jurriaan van Rijswijk, initiatiefnemer van het Center for Applied Games kreeg de ICT Personality Award uitgereikt uit handen van Jan Kees de Jager. Van Rijswijk kreeg de award vanwege zijn rol als boegbeeld van de Applied Gaming industrie in Nederland. “Het Center for Applied Games heeft de potentie om te dienen als katalysator voor de ontwikkeling van een bloeiende serious gaming-industrie in Nederland”, aldus de jury. “Binnen de zich steeds verder ontwikkelende softwaresector is applied gaming een groeibriljant. Om dit tot een succes te maken verdient Jurriaan van Rijswijk waardering en support.” De ICT Personality Award wordt toegekend door Nederland ICT en ECP, Platform voor de informatiesamenleving.

Winkelman Van Hessen - Avond van de Digitale Economie

Jurriaan van Rijswijk kreeg de ICT Personality Award uit handen van Jan Kees de Jager (Foto: Tycho Müller)

Nederland ICT Impact Award

De Nederland ICT Impact Award werd uitgereikt aan Brains Unlimited, een initiatief van de Universiteit Maastricht. Met de combinatie van drie krachtige hoogveld MRI-scanners draagt Brains Unlimited op een unieke wijze bij aan wereldwijd hersonderzoek, waarmee het zich op het snijvlak van healthcare en big data bevindt. Uit het juryrapport: “De ambitie om een Europees Centre of Excellence te creëren in high field MRI en neurowetenschappen spreekt erg aan. Nederland kan zich hiermee zowel Europees als wereldwijd onderscheiden. Maatschappelijke relevantie en groeikansen voor Nederland gaan hierbij hand in hand. Daarom is Brains Unlimited de winnaar van de ICT Impact Award.”

Winkelman Van Hessen - Avond van de Digitale Economie

Jacques Beursgens, Universiteit Maastricht, nam de Nederland ICT Impact Award in ontvangst namens Brains Unlimited. De Award werd uitgereikt door Marco van Londen, voorzitter van de Young ICT Professionals (links) (Foto: Tycho Müller)

ICT Milieu Award

De ICT Milieu Award ging naar het Open Smart Grid Platform, dat CGI in opdracht van netwerkbedrijf Alliander ontwikkelde. Dit platform maakt het mogelijk om smart devices zoals lantaarnpalen binnen intelligente infrastructuren te verbinden met internetapplicaties. Volgens de jury is smart energy het sleutelwoord om een duurzame energievoorziening te bewerkstelligen. “Vanwege het open karakter van het platform kunnen ook andere marktpartijen hun applicatie koppelen aan het platform. De praktische toepasbaarheid, de grootschalige toepassing, in combinatie met de potentiële energiebesparingen maken het Open Smart Grid Platform de winnaar van de ICT Milieu Award 2014.”

Winkelman Van Hessen - Avond van de Digitale Economie

Jeannine Peek, voorzitter ICT Milieu, reikt de ICT Milieu Award uit aan Hans van Egmond , manager van Open Smart Grid Platform (Foto: Tycho Müller)