Minister Adriaansens ontvangt Aanvalsplan Chronisch Tekort ICT’ers

Nederland heeft een ongekend tekort aan ICT’ers. Daarom maakten we samen met brancheverenigingen Dutch Data Center Association, Dutch Cloud Community, Fiber Carrier Association en Cyberveilig Nederland het Aanvalsplan Chronisch Tekort ICT’ers. Vandaag ontving minister Adriaansens van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vertegenwoordigers van deze vijf branches en kreeg zij het plan overhandigd door Emily Glastra, voorzitter van NLdigital.

De groei van de arbeidsmarkt kan de groei van de vraag naar digitalisering niet bijbenen. Van grote ICT-bedrijven, tot bedrijven met een bedrijfsvoering die vooral afhankelijk is van ICT. Van zorg en onderwijs tot lokale – en rijksoverheid. Iedereen heeft ICT’ers nodig om de digitale transformatie van Nederland vorm te geven. Werkgevers zien de schaarste aan goed opgeleid personeel als de grootste bedreiging voor toekomstige groei.

Ook het ministerie van EZK is zich bewust van de grote uitdagingen door de krapte van vakmensen voor technische (groene) en digitale banen. Daarom werkt ze aan een Actieplan Groene en Digitale Banen. De vijf branches die de kern van de digitale sector vormen, laten met hun Aanvalsplan zien hoe ze het chronische tekort aan ICT’ers willen aanpakken. Hun plan geeft richting én draagt bij aan het Actieplan van de overheid.

Een belangrijk onderdeel van het Aanvalsplan Chronisch Tekort ICT’ers zijn de interventies die het bedrijfsleven wil inzetten. Bijvoorbeeld meer mbo IT-talent bijscholen en de diversiteit in de sector vergroten. De brancheorganisaties vragen steun van het ministerie om deze interventies te kunnen opschalen. En, in samenhang met het Actieplan, verder vorm te geven.

Bij de overhandiging zijn aanwezig: 

Aanvalsplan Chronisch Tekort ICTers.pdfDownloaden

Deel via:

Het laaste nieuws

Rapport: ICT Markttoets Content Services Platform voor BZK

Eind februari organiseerde NLdigital een ICT Markttoets over een nieuw Content Services Platform (CSP). Dit in opdracht van het ministerie van BZK voor het programma Beter Samen Werken. Het rapport is vanaf nu beschikbaar.
Samenwerken met de overheid

Noodkreet bedrijfsleven en kennisorganisaties: sloop van innovatieklimaat dreigt

Het innovatie- en ondernemersklimaat staat onder druk in Nederland. Dit stelt een grote groep van bedrijven en kennisorganisaties. Zij uiten hun zorgen over de innovatiekracht en het verdienvermogen van Nederland in een brandbrief.
Politiek & wetgeving

Implementatie NIS2-richtlijn uitgesteld: dit betekent het voor jou

De Nederlandse overheid is niet op tijd klaar met de implementatie van de NIS2-richtlijn. Benieuwd wat dit voor jouw bedrijf betekent?
Cybersecurity

Denk mee over een Content Services Platform voor BZK

Op donderdag 29 februari van 13.00 tot 17.00 uur organiseert NLdigital namens het programma Beter Samen Werken voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een ICT Markttoets over een nieuw Content Services Platform (CSP). 
Samenwerken met de overheid

De sterke positie van onze digitale infrastructuur vraagt om blijvende aandacht

Nederland heeft een digitale infrastructuur waar we trots op mogen zijn. Maar deze toppositie staat ook onder druk. Zo blijkt uit de Staat van de Digitale Infrastructuur die minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.