13 september 2018

Manon van Beek is uitgeroepen tot ICT Personality 2018

Manon van Beek, bestuursvoorzitter van TenneT is de ICT Personality van 2018. Deze titel hebben we vandaag uitgereikt, samen met ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, tijdens de Avond van de Digitale Economie in de Westerliefde in Amsterdam. Volgens de jury combineert Van Beek maatschappelijke betrokkenheid met grote aandacht voor de kansen van digitalisering.

De ICT Personality Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een grote persoonlijke bijdrage heeft geleverd aan het stimuleren van de digitale economie. Manon van Beek was de afgelopen jaren actief als directeur bij Accenture Nederland. Ze was betrokken bij de liberalisering van de energiesector en de introductie van groene stroom en elektrisch vervoer. In haar nieuwe rol als bestuursvoorzitter van TenneT kan ze de duurzame energietransitie verder mogelijk maken en versnellen. Van Beek ontving de award uit handen van Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT.

Tijdens de Avond van de Digitale Economie werden nog twee awards uitgereikt. De Digital Impact Award ging naar Pacmed met machine learning op de intensive care. De winnaar van de ICT Milieu Award is CFP Green Buildings geworden met de Energierobot.